Innovater er en af de bygherrer, hvis projekt, som ses på illustrationen, står stille i Vinge. Illustration: Innovater

Fem bygherrer mangler entreprenører til 2.000 boliger

I Vinge ved Frederikssund står fem bygherrer med et problem. De fem bygherrer Innovater, Ikano Bolig, Domea.dk, Fabulas og Bærebo kan ikke finde entreprenører til deres projekter i nyt boligområde på grund af stigende priser på byggeri og materialer. Det drejer sig om cirka 2.000 ejer-, leje- og andelsboliger.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis ifølge Dagens Byggeri.

– Byggeriet er ikke gået i gang, fordi byggepriser og priser på byggematerialer har gjort, at vi ikke kan finde en entreprenør, der vil bygge til en pris, hvor vi kan være med. Markedet er dertil så ustabilt, at entreprenører er meget forsigtige med at give tilbud. Mursten og vinduer koster ét den ene dag, og den næste dag er materialerne steget, siger udviklingsdirektør Peter Søgaard, Innovater, til Frederiksborg Amts Avis.

Bærebo, som planlægger at bygge mellem 50 og 60 andelsboliger i området, har følt sig nødsaget til at hæve priserne på deres boliger, og det har fået nogle købere til at trække sig igen. Dog er der stadig optimisme at spore. Direktør Morten Pedersen håber på at kunne have fundet en entreprenør og være kommet i gang med opførelsen senest i foråret 2023.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder