Direktør Ole Hækkerup, Dansk Ejendomsmæglerforening. Foto: Presse

Mæglerforening med opråb: Byg flere ejerboliger

Tal fra ’Danskernes Økonomiske Tryghed 2019’, som Danske Bank står bag, viser at knap to ud af tre danskere drømmer om at bo i en ejerbolig.

Nu har Dansk Ejendomsmæglerforening, DE, regnet på tallene, og foreningen er kommet frem til, at der i 2012 var 1.295.373 boliger i Danmark, der var beboet af en ejer. Til sammenligning var der 1.205.001 boliger beboet af en lejer.

Mens der i 2022 er kommet knap 10.000 flere ejerboliger, er der sket en noget større stigning blandt lejeboliger de sidste 10 år. Der er nu 1.382.176 lejeboliger – det vil sige, at der er kommet knap 177.000 flere lejeboliger i perioden, ifølge Dansk Ejendomsmæglerforening.

– Det er helt forkert, at der nærmest udelukkende bliver prioriteret lejeboliger, når der bliver bygget nyt. Vi kan se på undersøgelsen fra 2019, at danskerne drømmer om at bo i egen bolig. Hvorfor går udviklingen så den anden vej? lyder det fra Ole Hækkerup, direktør i Dansk Ejendomsmæglerforening.

Han håber derfor, at der fra politisk side bliver gjort noget for at skabe flere ejerboliger

– Boliger handler om drømme. Lad os hjælpe med at opfylde danskernes boligdrømme. De handler ofte om ejerboliger, siger Ole Hækkerup.

Kilde og grafik: Dansk Ejendomsmæglerforening

Fakta:

– I 2012 var 51,6 procent af boligerne i Danmark beboet af en ejer. Til sammenligning var 48 procent beboet af en lejer

– I 2022 er tallet omvendt. 48,3 procent af boligerne er beboet af en ejer, mens 51,2 procent er beboet af en lejer

– Procentvist betyder det, at der er sket et fald på 3,2 procent i andelen af boliger, der er beboet af en ejer, mens det er steget tilsvarende for boliger beboet af en lejer

Kilde: Dansk Ejendomsmæglerforening

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder