Aalborg. Foto: Shutterstock

Ejendomsbranchen mangler fælles retning – men der forsøges

Ejendomsbranchen er i fuld gang med at leve op til krav om klimamæssig og miljømæssig bæredygtighed. E’et i ESG bliver ivrigt udforsket for, at man ikke bliver hægtet af som en, der enten greenwasher – og altså ikke reelt gør en forskel – eller som en, der lige om et øjeblik er nødt til at give en ’brown discount’.

Men mens de fleste er i fuld gang med det, bliver der nu lagt mere på. S’et i ESG er ved at folde sig ud, og det kan være mere end almindelig svært at gennemskue, hvordan man bedst tapper ind i den dagsorden.

Revisionsselskabet EY kunne i maj lægge tal frem, der viser, at 90 procent af investorerne lægger større vægt på ESG efter corona, og at 74 procent overvejer at trække sig, hvis deres investeringer ikke lever op til investeringskriterierne. I februar kom så EU’s rapport om ’Social Taxonomi’, der forsøger at tage de første skridt i retning af en fælles klassifikation af, hvilke økonomiske aktiviteter der bidrager til EU’s sociale mål.

Ejendomsbranchen har ikke en fælles retning, men der bliver gjort flere forsøg.

Læs hele artiklen i den nyeste udgave af Estate Magasin – nr. 4/2022 – her eller bestil dit eget abonnement via [email protected]

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder