Aalborg. Foto: Shutterstock

’Stor bekymring’: 50 procent flere lejere får ophævet lejekontrakt

Et stigende antal beboere har nu så store problemer med at betale husleje, at de får ophævet deres lejemål.

Det mærker blandt andet Boligkontoret Danmark, der er en af landets største almene boligadministrationer og administrerer godt 31.000 lejeboliger for 60 boligselskaber samt ældre- og plejeboliger for 14 kommuner og regioner.

Efter en længere periode med inflation samt stigende energi- og fødevarepriser mærker man hos Boligkontoret Danmark en markant stigning i antallet af ophævede lejemål.

I gennemsnit modtager cirka 60 beboere i de 31.000 lejeboliger hos Boligkontoret Danmark en ophævelse af lejemålet hver måned, fordi de er kommet bagud med huslejen. Men i juni var der mere end 90, der modtog en ophævelse – altså en stigning på 50 procent.

’Stor bekymring’
Det vækker ’stor bekymring’ i Boligkontoret Danmarks afdeling for boligsociale indsatser. Her sidder et team af boligsociale rådgivere, der hver måned tager kontakt til disse beboere over hele landet med økonomisk rådgivning. De boligsociale rådgivere har en værktøjskasse, der blandt andet omfatter budgetlægning, rådgivning om muligheder for at søge økonomisk støtte eller at lave en afdragsordning, så restance kan blive betalt.

– Det, der er særligt lige nu, er, at vi kan se, at beboernes økonomi generelt er mere presset, end den plejer at være. Der er derfor færre af vores beboere, der har mulighed for at indgå en afdragsordning, da der er simpelthen ikke luft i budgettet til at kunne betale disse afdrag, siger Katja Giebel, chef for de boligsociale indsatser.

Hun er bekymret for alle de familier, der er tæt på at miste deres bolig.

– Tidligere kunne vi som regel godt trimme budgettet sammen med beboeren og så finde penge til at lave en afdragsordning. Med de øgede udgifter til livets almindelige fornødenheder er det blevet sværere at finde det overskud, siger Katja Giebel.

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder