Adm. direktør Thomas Kveiborg, Arkitema. Foto: Arkitema

Usikkert marked og ’grim cocktail’: Arkitema vinker farvel til 20 ansatte

Flere af landets arkitektvirksomheder er blevet tvunget ud i afskedigelsesrunder, fordi byggeaktiviteten er bremset voldsomt op som følge af krig, forsyningskrise, stigende materialepriser, stigende renter og høj inflation.

Det skriver Dagbladet Børsen, som oplyser, at Cowi-ejede Arkitema, der er blandt de største arkitektfirmaer i Danmark med i gennemsnit 617 medarbejdere i 2021, netop har sagt farvel til omkring 20 medarbejdere.

– Det er en grim cocktail. Kombinationen af det hele gør, at man begynder at blive forsigtig og trække i håndbremsen. Det gælder både private opgaver, med pensionskasser, og på det almene område, hvor det ikke længere kan lade sig gøre at holde sig inden for de rammebeløb, der er aftalt. Vi kommer til at kigge ind i et par år, der kan blive ret udfordrende, siger adm. direktør Thomas Kveiborg, Arkitema, til Børsen.

Læs også Arkitema må sluge tocifret millionunderskud

Også arkitektvirksomheden Aart, der for nylig købte Mangor & Nagel, og Skala Arkitekter i Horsens, hvor selskabet for nylig har afskediget ni ud af cirka 55 ansatte, er ramt af et usikkert marked.

Læs også Partnere skyder 5 millioner kr. i KHR og undgår konkurs

Læs alle arkitektnyheder her

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder