Arkitekt Lene Tranberg har modtaget Arkitektforeningens æresmedalje. Foto: Arkitektforeningen

Arkitektforeningens æresmedalje uddelt til ’one of a kind’

Arkitekt Lene Tranberg har netop modtaget Arkitektforeningens æresmedalje. Hun er medstifter og partner hos Lundgaard & Tranberg Arkitekter, og står bag en lang række bygninger blandt andet Skuespilhuset i København, Tietgenkollegiet i Ørestad og Kannikegården i Ribe. Desuden står tegnestuen sammen med Claus Pryds Arkitekter bag det kommende Statens Naturhistoriske Museum.

– Lene Tranberg er ’one of a kind’. Hun har den indlevelse og vedholdenhed, som er helt afgørende for at skabe arkitektur på et internationalt og kunstnerisk højt niveau. Uanset om man befinder sig i eller uden for hendes bygninger, bliver man både beriget og berørt, og man er ikke i tvivl om, at der har stået en arkitekt bag, som både har kunsten, konteksten og hjertet med i alt, hvad hun laver. Derfor er det en meget stor fornøjelse at give Lene Tranberg Arkitektforeningens æresmedalje, udtaler foreningens formand Johnny Svendborg.

Lene Tranberg er, naturligvis, meget glad for hæderen, og fremhæver at det faktum, at det er en hæder fra kolleger i branchen gør det til noget helt særligt.

– Man bliver utrolig glad og rørt – og ja, meget overrasket. Det er jo ens gode kolleger, der har valgt at fremhæve tegnestuen, og det er utroligt dejligt, at faget kan se, at vi gør os umage og tager opgaven alvorligt, siger Lene Tranberg.

Lundgaard & Tranberg står desuden bag Danica Pensions to nye kysthuse med 50 ejerlejligheder i Tuborg Strandeng i Hellerup med direkte udsigt over Øresund, som i denne måned blev klar til indflytning. 

Om Lene Tranberg:
Lene Tranberg er født i 1956 og uddannet fra Det Kongelige Akademis Arkitektskole i 1984. I 1985 stiftede hun tegnestuen Lundgaard & Tranberg med sin daværende mand Boje Lundgaard. I dag tæller tegnestuen 64 medarbejdere og ejes af Lene Tranberg og 16 andre partnere. Lene Tranberg er aktivt involveret i alle projekter og den daglige ledelse. Desuden er Lene Tranberg adjunkt professor på Det Kongelige Akademi, Arkitektur, design og konservering.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & akademier

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder