Fra venstre adm. direktør i Velliv Ejendomme Solveig Rannje, borgmester i Helsingør Benedikte Kiær og formand for udvalget By, Plan og Miljø, Janus Kyhl på Hellebæk Klædefabrik. Foto: Estate Media.

32 boliger på vej i ikonisk erhvervsejendom

Normalt er en grundstensnedlæggelse en begivenhed ligesom første spadestik, hvor man begynder byggeri på bar mark. Sådan var det på ingen måde fredag, da Velliv og Pensiondanmark havde inviteret til grundstensindlæggelse i Hellebæk nord for Helsingør. I stedet var det en kendt erhvervsejendom, der fik nyt liv.

Hellebæk Klædefabriks tidligere ejendomme stod tomme frem til 1992, hvor Axel Juhl-Jørgensen, der dengang var en af Danmarks største projektudviklere, omdannede den til kontordomicil. Nu 30 år efter bliver den delvis omdannet til boliger og for at markere transformationen blev der indlagt en tidskapsel i muren af Helsingørs borgmester Benedikte Kiær og Head of Real Estate Investments Solveig Rannje, Velliv.

Hvis man kan leve med ikke at have en fast plads, kan der lejes en kontorplads for 1.000 kr. om måneden i det nye kontorhotel. Foto: Estate Media.

 

Werk Arkitekter har stået for ombygningen af de 900 kvm til kontorhotel. Foto: Estate Media.

Grundstensindsættelsen markerer, at der nu kommer 32 nye boliger. Cirka halvdelen kommer til at ligge i de eksisterende bygninger på klædefabrikken, mens den anden del bliver nybyggeri på en del af de tilhørende græs- og parkeringsarealer. Samtidig har Velliv og Pensiondanmark allerede sidste år investeret i at få en anden del af bygningskomplekset på 900 kvm totalrenoveret til nye kontorlokaler i 2021. Her er en stor del af kontorlejemålene udlejet enten som mindre enheder eller som skriveborde til 1.000 kr. om måneden. Werk Arkitekter har stået for indretningen.

– Der er mange, der synes det er rart at have et sted at møde ind. Prisen på et skrivebord i et fælleslokale er sat til 1.000 kr, for så kan de fleste være med. Vil man have en fast plads, er prisen så lidt højere, og så har vi også egentlige mindre kontorer til udlejning, siger indehaver Mikkel Søby, Engel & Völkers, der selv er flyttet til Hellebæk Klædefabrik i et af de nyindrettede kontorer. 

Hellebæk Klædefabrik stod tom, indtil daværende projektudvikler Axel Juhl-Jørgensen kastede sig over den. Han troede, at han kunne leje den ud som et samlet domicil, men beliggenheden var ikke med ham. I stedet har den i en årrække huset en lang række forskellige virksomheder som blandt andet tøjfirmaet Saint Tropez. Foto: Claus Sall.

Møntsæt og stof fra klædefabrikken i tidskapslen
Grundstensindlæggelsen fredag bestod af en tidskapsel med et møntsæt, dagens udgave af Helsingør Dagblad, tegninger, lokalplan, et stykke stof produceret på Klædefabrikken, da den var fabrik, samt et underskrevet grunddokument. 

Over 200 personer har skrevet sig op som interesserede til ejerboligerne, der står klar i forår og sensommer 2023. EDC, Helsingør varetager salget af boligerne.

– Boligerne bliver DGNB-certificeret til minimum Guld med ambition om Platin. Vi reducerer CO2-aftrykket årligt med cirka 200 ton CO2 alene til opvarmning, og det skulle svare til cirka 450 flyture frem og tilbage til Paris, sagde Solveig Rannje i forbindelse med indlæggelsen. 

Boligerne bliver sat til salg, men ejerne af området tilfører en række ting som badebro og fælleslokaler i forbindelse med renovering og omdannelsen til boliger. Det markerer grundstensindlæggelsen.
Solveig Rannje og Benedikte Kiær lægger en tidskapsel ind, som symbol på, at Hellebæk Klædefabrik nu går en ny tid i møde med både boliger og erhverv. Foto: Claus Sall.

Når ombygningen er gennemført i 2023 skal brugen af naturgas i ejendommen være nede på cirka 10 procent, mens resten af opvarmningen kommer fra jordvarme og varmepumper. Velliv og Pensiondanmark har fra starten haft fokus på at skabe et nyt fællesskab i de nye boliger. Derfor er det også en del af projektet, at der blandt andet skal anlægges en ny vinterbadebro og nye forsamlingslokaler.

– Det skal skabe rammerne for øget livskvalitet og fællesskab gennem møder på tværs, siger Solveig Rannje.

Byggeriet bliver certificeret med DGNB Hjerte, som fremmer sundhed og velvære med mennesket i centrum. 

Forvandlingen af Hellebæk Klædefabrik til boliger, åbne kontorer, grønne uderum og fællesskaber startede i 2020 og forventes afsluttet i 2023. 

Det er Deas Asset Management, der er udvikler og udførende på projektet samt står for administration og drift. Derfor var adm. direktør for Deas Asset Management, Mette Seifert også blandt deltagerne ved indvielsen sammen med Kasper Ørsnes Larsen, der står for selve projektet.  

Fakta om de involverede
WERK Arkitekter har udviklet projektet og stået for lokalplan sammen med virksomheden Andel og BM arkitekter. Werk arkitekter, Øllgaard Rådgivende Ingeniører og Aaen Engineering har projekteret byggeriet, og bgb a.s. har været samarbejdspartner siden opstarten af lokalplanen og udfører byggeriet i totalentreprise. Engel & Völkers, Helsingør varetager erhvervsudlejningen, og EDC, Helsingør varetager salget af boligerne. 

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder