Foto: Saint-Gobain Denmark.

Materiale-mastodont lander overskud på 202 millioner kr.

202 millioner kr. før skat er resultatet for 2021 for Saint-Gobain Distribution Denmark. Selskabet som leverer byggematerialer.

Saint-Gobain har været til stede i Danmark siden midten af 1970’erne, og i dag står Saint-Gobain bag en række virksomheder i den danske byggeindustri som ISOVER, Gyproc, Weber, aereNmore og Brødrene Dahl, der er samlet i Saint-Gobain Denmark. Saint-Gobain Denmark beskæftiger 450 mennesker.

Omsætningen landede i 2021 på 4,74 milliarder kr. mod en omsætning på 4,3 milliarder kr. i 2020.

– Vi er meget tilfredse med årets resultat, der vidner om endnu et hæsblæsende år, som kan mærkes i stort set alle brancher. Selvom året har budt på udfordringer med Corona og forsyningskrise, er det lykkes os at holde gang i forretningen. Det skyldes ikke mindst en stor lokal indsats for at imødekomme den øgede aktivitet i byggeriet, siger Charlotte Skjold Pedersen, økonomidirektør i Saint-Gobain Distribution Denmark.

Den lokale forankring kommer særligt til udtryk gennem Brødrene Dahl, landets største grossist på VVS og vand og kloak, der med 53 butikker i hele landet står for størstedelen af omsætningen i regnskabet.

Usikker fremtid
Forventningerne til 2022 er positive men dæmpede. Der r en række faktorer som spiller ind der, blandt andet den geopolitiske situation og de stigende priser på materialer 

– Hvordan fremtiden ser ud, afhænger af udviklingen af de nuværende geopolitiske forhold og generelt stigende priser på materialer og energi. Samtidig har folk i høj grad fået udført de byggeprojekter, der er i og omkring hjemmet under Corona, og det kan vise sig at påvirke mængden af gør-det-selv-projekter fremadrettet, siger Charlotte Skjold Pedersen og fortsætter:

– Uvisheden kræver, at vi forbliver agile og omstillingsparate, så vi hele tiden kan supportere håndværkerne bedst muligt. Det er vi lykkes med i 2021, og jeg har stor tiltro til både medarbejdere og ledere i hele koncernen, at vi kan overkomme de udfordringer, den næste tid må bringe.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje