Ifølge EDC International Poul Erik Bech forventer ejendomsinvestorer stigende afkast i takt med de stigende renter. Foto: EDC International Poul Erik Bech

EDC: Stigende renteniveau får investorer til at forvente stigende afkast

Renteniveauet har i længere tid været lavt, og det samme har afkastniveauet for ejendomsinvestorer. Men det stigende renteniveau, som vi oplever nu, får ejendomsinvestorerne til at forvente stigende afkast. Det vurderer EDC International Poul Erik Bech.

– Der er især fra internationale investorers side en forventning om, at rentestigningerne fører til en justering af afkastet for de forskellige ejendomssegmenter. Vi drøftede forventningerne med en lang række investorer på verdens største ejendomsmesse MIPIM, og her var meldingen hos langt de fleste, at man så tiden lidt an, men denne tilgang til rentestigningerne har ændret sig de seneste uger, siger Helle Nielsen Ziersen, chef for EDC International Poul Erik Bech.

Der er skal dog ifølge Helle Nielsen Ziersen tages det forbehold, at udgangspunktet er et historisk lavt afkastniveau.

– Der er stadig et lille udbud og mange penge i markedet, men de investorer, der bliver i markedet, er også bekendt med, at der bliver færre konkurrenter på lave afkastniveauer. De investorer, der skal lånefinansiere presses alt andet lige mere end dem, der kommer med fundingen selv. Vi ser dog også, at mange sager fortsætter som førhen uden ændret afkastkrav, og forskellen på de enkelte sager kan ofte tilskrives, hvilke udviklingsmuligheder som ejendommen har, siger Helle Nielsen Ziersen.

Det nordiske marked
Ifølge en af verdens største mæglervirksomheder, Jones Lang LaSalle (JLL), som EDC Erhverv Poul Eric Bech samarbejder med, oplever man an lignende tendens på det nordiske marked.

– Vi har på det seneste oplevet, at flere internationale investorer forsøger at presse priserne ned på baggrund af det stigende renteniveau. Udviklingen vil formentlig fortsætte, og vi forventer særligt, at de segmenter, hvor købere ofte er afhængige af finansiering såsom logistikejendomme, vil være mere påvirket end segmenter, hvor købere typisk er pensionsfonde, som køber med 100% egenkapital, siger Thomas Persson, chef for Capital Markets Nordics i JLL, og fortsætter:

– I et klima hvor renten stiger, er det forventeligt, at ejerne vil bruge lidt tid på at vurdere tendensen. Men helt overordnet har sælgere stadig en rigtig god position, da der er mange investorer og stor kapital, der søger investeringsobjekter på ejendomsmarkedet. Det er omstændigheder, der tyder på, at genopretningen af afkastniveauet vil tage noget tid, nu da vi ser de allerførste tegn.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder