PFA’s i alt 55.000 kvm store udviklingsprojekt Nordø i Københavns Nordhavn. Ud af de 55.000 kvm bliver 34.000 kvm kontor. Nordø har tidligere haft projektnavnet Redmolen. Illustration: Imagix ved Anders Peter Amsnæs

Entreprenør dømt for bestikkelse i millionklassen

Byretten i København har i dag idømt entreprenør, Willy Rasmussen fra WR Entreprise, halvandet års betinget fængsel for bestikkelse, såfremt han udfører 250 timers samfundstjeneste, i forbindelse med byggeri Redmolen på Nordhavn i København i 2019. Peer Kisbye, tidligere partner i bygherrerådgiverfirmaet V2C og en tredje tiltalt, en advokat beskyttet af navneforbud, er begge blevet frifundet. Det skriver Ritzau ifølge Building Supply.

Dommen er noget mindre end det anklagemyndigheden havde anbefalet, som lød på ikke mindre end to års ubetinget fængsel til Willy Rasmussen og Peer Kisbye og ikke under seks måneder til den unavngivne advokat.

Kort fortalt betalte WR Entreprise seks millioner kr. til V2C, som rådgav PFA Ejendomme om valg af entreprenør til milliardprojektet på Nordhavn i København. For den betaling skulle V2C sikre, at PFA Ejendomme valgte WR Entreprise.

WR Entreprise blev valgt som entreprenør på tre byggefelter, men der nåede dog kun at blive overført to millioner kroner i delbetaling før PFA Ejendomme fattede mistanke om bestikkelse, også kaldet returkommision.

Lars Blaaberg, som var direktør i V2C dengang tilstod sin rolle i sagen allerede i 2020 og modtog en dom på et år og tre måneders fængsel.

Willy Rasmussen har taget betænkningstid og har nu to uger til at overveje, om han vil anke til landsretten. Anklagemyndigheden har ligeledes mulighed for at anke.

Peer Kisbye har hele tiden oplyst, at han ikke kendte til, at Lars Blaaberg kørte en alternativ måde at få sagerne i hus på. V2C blev betragtet som byggebranchens wunderkind i årene 2014 til 2019, hvor både omsætning og indtjening steg eksplosivt samtidig med, at de havde organiseret sig på helt nye måder, der tiltrak mange kompetente medarbejdere og tog betragtelige markedsdele i branchen.

I begyndelsen af 2020 stoppede Lars Blaaberg som partner. I første omgang var begrundelsen, at han ville tilbage på byggepladsen. I anden omgang viste det sig, at der var større divergens mellem de daværende partnere.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje