København. Foto: Martin Heiberg

Prisafslag i fire ud af fem handler med investeringsejendomme

I hele 80 procent af alle handler med investeringsejendomme det seneste år har der været givet afslag i forhold til udbudsprisen, viser data fra selskabet Redata, som en kreds af primært partnere i erhvervsmæglerfirmaet Cushman & Wakefield RED lancerede i efteråret.

Redata har analyseret salgsdata på 541 handler gennemført i de seneste 12 måneder, og trods et marked, som har været præget af rekordhøj aktivitet, så er der i 80 procent af alle handler givet afslag i forhold til udbudsprisen.

Ud af de 541 handler er der givet afslag i 434, og det gennemsnitlige afslag er på 9,7 procent. Hovedparten af prisafslagene er på 2-8 procent (216 handler), mens afslaget har været på mere end 20 procent i 35 handler, oplyser Redata.

Størst afslag på kontorer
I segmenterne bolig, industri, kontor og detail er der registreret 426 handler med afslag, hvor de største afslag er givet inden for kontorsegmentet med 13,9 procent i gennemsnit. Boligudlejningsejendomme det segment, som har haft det laveste afslag med 7,1 procent i gennemsnit.

Kilde og tabel: Redata

Med hensyn til geografiske forskelle er det vægtede afslag 9,5 procent i Jylland og 12,2 procent på Sjælland og øerne.

De laveste afslag bliver givet på Fyn og i København.

Kilde og tabel: Redata

Også handler til overpris
På trods af afslag i 80 procent af alle transaktioner med en udbudspris, så er der faktisk også en del handler, hvor ejendommen dyrere end udbudsprisen. I hele 64 handler blev ejendommen solgt til højere priser end udbudsprisen. Ofte er overprisen 2-5 procent, men i 8 transaktioner var overprisen helt oppe på 12-33 procent.

– Vi har nu registreret og analyseret mere end 1.000 handler i de seneste 12 måneder og kan begynde at se på dataene i et større perspektiv. Prisafslag er blot et en af mange datapunkter, vi registrerer, ligesom vi meget præcist kan se, hvor stor en andel af handlerne der gennemføres som selskabshandel, hvilket afkast de enkelte ejendomme genererer og prisen pr kvm for de enkelte anvendelser, oplyser adm. direktør Mathias Fast Lambertsen, Redata.

Læs også Kampen skærpes: RED-selskab vil sælge ejendomsdata

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Talentportræt af Josephine: Kend dine begrænsninger – men lad dig ikke begrænse af dem