Adm. direktør Christina Jørgensen, Freja Ejendomme. Foto: Claus Sall

– Derfor var en organisationsændring nødvendig

Et år er gået, siden Freja Ejendommes nye adm. direktør, Christina Jørgensen, tiltrådte. Freja er statens ejendomsselskab og får indskudt alle de ejendomme, som staten eller andre offentlige myndigheder ikke længere kan bruge. Og så skal de sælges eller udvikles. Nogle af de første indtryk i Freja, der skulle tænkes over, handlede om ledelsesstrukturen. Den ændrede Christina Jørgensen hurtigt på og reducerede administrationstiden i cheflaget.

– Jeg vil gerne have, at vi er så flade i vores struktur som muligt. Vi har for eksempel den bedste salgschef, og det er vigtigt for mig, at han er fokuseret på salget og ikke på alt muligt administrativt, så han ender med at bruge sin tid på diverse møder. Cheflaget bliver naturligvis stadig inddraget, men vi skal passe på, at der ikke er spildtid. Jeg har stræbt efter at give plads til, at man kan bruge sine kompetencer bedst muligt.

Et andet mål var at dreje selvforståelsen ’en smule’, som Christina Jørgensen siger:

– Jeg lægger stor vægt på, at alle interessenter i forretningen er kunder – også dem, der kommer med ejendommene. Derfor italesætter jeg dem også som kunder og ikke som indskydere.

Også selvom det er kunder, som Freja ikke kan sige nej til.

– Hvis en ejendom er svært omsættelig, så kan en normal developer sige nej til at købe. Den mulighed har Freja ikke. Opgaverne skal løses – det er en del af vores samfundsansvar, – og det stiller ekstra hårde krav til opfindsomheden og kreativiteten.

Skal maksimere værdierne
For der er en ting, der er gennemgående for alt, hvad Freja Ejendomme gør, hvadenten det er udvikling eller direkte salg.

– Vi skal maksimere værdien på alle vores ejendomme, siger Christina Jørgensen.

Blandt de meget attraktive udviklingsområder, hvor Freja Ejendomme de seneste år har udviklet og solgt fra, er Jernbanebyen i centrum af København, som lå på bøgerne i cirka 10 år inden, den kunne udvikles til nyt bykvarter og videresælges. Og området Cortex Park i Odense, der for alvor får værdi i takt med, at der bliver bygget det nye supersygehus OUH ved siden af, har allerede nu haft en tidshorisont på langt over 10 år.

Læs hele interviewet med Christina Jørgensen, hvor hun også afslører sine overraskende fritidsinteresser, og hvorfor projekter i milliardklassen overhovedet ikke skræmmer hende i Estate Magasin, som er på gaden i dag. Læs det online her eller bestil dit eget abonnement på info@estatemedia.dk

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder