Kanalbyen i Fredericia med markering af Søndervold Naturpark. Illustration: SLA

Verdenskendte arkitekter står bag: Nu åbner naturpark

Tirsdag den 31. maj bliver Fredericia et stort, grønt byrum rigere. Søndervold Naturpark strækker sig fra fæstningsvolden til kanalerne gennem bydelen ved Lillebælt.

– Søndervold i Kanalbyen bliver et fantastisk sted at tage ned for gå en tur, spise en madpakke eller lade børnene lege, og det bliver et kæmpe aktiv for hele Fredericia. Jeg håber, at så mange borgere som muligt vil kigge forbi og være med til at indvie parken, siger Steen Wrist (S), borgmester i Fredericia Kommune.

Søndervold Naturpark, som har kostet 17,2 millioner kr. og har et areal på 10.200 kvm er resultatet af 12 års design og planlægning af de verdenskendte danske landskabsarkitekter SLA, der har stået for al naturdesign i den nye Kanalby: Fra midlertidige byrum og landskabsstrategi til havne- og kystsikring og færdigt parkdesign. HedeDanmark er udførende som entreprenør.

– Med Søndervold Naturpark slår vi en sløjfe på en proces der begyndte, da vi for 12 år siden kickstartede Kanalbyen med et stort og vildt midlertidigt landskab. Undervejs har vi brugt naturen til at rense jordforurening, skabe lokalt ejerskab og igangsætte en stærk naturbaseret byudvikling – en udvikling vi blandt andet tager med os ved, at de ’midlertidige’ træer nu bliver udplantet i den færdige park og på den måde fortsætter med at give glæde og gøre gavn, siger Stig L. Andersson, grundlægger af og partner i SLA.

Lokal natur og biodiversitet
Søndervold Naturpark indeholder 3.200 træer og buske, og mere end 250 forskellige plantearter venter de kommende parkgæster. Undervejs i designet har SLA’s biologer undersøgt og registreret naturen omkring Fredericia.

Parkens nye bynatur er specielt designet til at styrke biodiversiteten ved at tiltrække insekter, fugle og dyr. Derudover har SLA særligt udvalgt hjemmehørende træer, som har den stærkeste effekt på biodiversiteten.

SLA blev i 1993 officielt stiftet som Stig L. Andersson Landskabstegnestue. I 2013 indtrådte Rasmus Astrup og Mette Skjold i partnerkredsen.

Læs om selskabets 2021-resultater og forventninger til 2022:

Stærk slutspurt kan ikke redde hårdt år for SLA – overskud styrtdykker

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje