Frederiksberg Svømmehal. Foto: Google Maps

Skandalesag: Frederiksberg Kommune kræver større millionbeløb

Renoveringen af Frederiksberg Svømmehal har i den grad udviklet sig til en skandale for Frederiksberg Kommune og den tidligere entreprenør Skou Gruppen, som i januar fik ophævet sin kontrakt.

Nu oplyser kommunen, at den forbereder udbud på færdiggørelsen af svømmehallen, så den kan genåbne senest ved udgangen af 2023. Samtidig anlægger kommunen sag mod Skou Gruppen og kræver ’et større millionbeløb’ i erstatning.

Frederiksberg Kommune ophævede kontrakten med Skou Gruppen efter et langt forløb med forsinkelser og – ifølge kommunen – dårligt udført arbejde af entreprenøren. Kommunen står derfor over for at skulle genudbyde den resterende del af opgaven, så arbejdet på svømmehallen kan blive udbedret og gjort færdigt.

’Brandærgerligt’
Som opfølgning på ophævelsen af kontrakten med Skou Gruppen er der igangsat en proces ved Voldgiftsnævnet, som har udpeget uvildige sagkyndige til at bestemme omfanget af fejl og mangler i det allerede udførte arbejde, og hvilke dele af entreprenøropgaven som mangler at blive udført. Processen for syn og skøn samt for staderegistreringen forventes først at være afsluttet af Voldgiftsnævnet i løbet af efteråret, og derfor må frederiksbergborgerne vente yderligere på at få genåbnet svømmehallen.

– Det er brandærgerligt, at vi står i en situation, hvor entreprenøren ikke har løftet opgaven. Den proces kører nu i Voldgiftsnævnet, hvor vi har anlagt sag og indgivet klageskrift, der grundigt dokumenterer de fejl, vi mener, der er, og som samtidig rejser et større erstatningskrav mod Skou Gruppen, siger borgmester Michael Vindfeldt (S).

Skou Gruppen afviser problem
Hørsholm-baserede Skou Gruppen med direktør og partner Martin Skou Heidemann har været uforstående over for Frederiksberg Kommunes beslutning om at opsige samarbejdet med entreprenørselskabet samt kommunens udlægning af problemerne i byggesagen, og derfor ser Martin Skou Heidemann frem til, at sagen bliver bedømt af Voldgiftsnævnet for Bygge- og Anlægsvirksomhed.

Skou Gruppen har været hovedentreprenør på renoveringen af Frederiksberg Svømmehal. Foto: Skou Gruppen

Skulle have været afsluttet i sommeren 2021
Forvaltningen i Frederiksberg Kommune forventer at sende opgaven i udbud inden sommerferien, så udbudsprocessen kan være afsluttet og arbejdet med at genåbne svømmehallen kan fortsætte hurtigst muligt efter sommerferien.

Borgmesteren oplyser, at det nu forventes, at arbejdet med færdiggørelsen af svømmehallen kan tage indtil udgangen af 2023. I februar håbede Michael Vindfeldt, at svømmehallen var klar til genåbning i første halvår af 2023. Dengang lød den allerede forhøjede renoveringssum på cirka 100 millioner kr.

Renoveringen af Frederiksberg Svømmehal, som blev bygget i 1931-34, gik i gang i maj 2020 og skulle have været afsluttet i løbet af sommeren 2021.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder