Adm. direktør og ejer Asger Enggaard, A. Enggaard. Foto: A. Enggaard

A. Enggaard giver alle ansatte 20.000 kr. i bonus

En kontant bonus på 20.000 kr.

Det er, hvad samtlige medarbejdere får i den nordjyske udviklings- og entreprenørkoncern A. Enggaard, som kommer ud af et ’ekstraordinært år’ i 2021 med fremgang på både top- og bundlinjen, viser tirsdagens årsregnskab.

I 2021 havde A. Enggaard i gennemsnit 452 fuldtidsansatte.

I 2021 realiserede A. Enggaard-koncernen, der er familieejet i 3. generation, en omsætning på 2,3 milliarder kr., hvilket er en fremgang på 13 procent sammenlignet med 2020. Samtidig steg resultatet før skat til 562 millioner kr., hvilket er rekordoverskud.

Resultatet overgår ledelsens forventninger og anses som ’meget tilfredsstillende’.

– Vi har haft et rigtig godt år, hvor vi trods flere coronaprægede måneder har formået at fastholde en god fremdrift og kvalitet i vores aktiviteter samt et godt kammeratskab. Det har krævet en særlig indsats fra vores medarbejdere.

– Deres stærke, kollektive indsats på tværs af afdelinger og fagligheder har været helt afgørende for vores meget tilfredsstillende 2021, og derfor har vi besluttet, at alle medarbejdere ekstraordinært belønnes med en bonus på 20.000 kr. uanset stilling, siger adm. direktør og ejer Asger Enggaard, A. Enggaard Holding.

’Høster nu for alvor frugterne’
Rekordregnskabet i 2021 skal ifølge Asger Enggaard desuden ses i lyset af, at A. Enggaard – der er startet i Aalborg, men som i dag har størstedelen af sine aktiviteter uden for Nordjylland, herunder især i Aarhus, Odense, København – gennem flere år har ændret sit strategiske fokus.

– Vi høster nu for alvor frugterne af vores strategiske udvikling, hvor vi gennem de seneste par år har bygget videre på vores historisk stærke entreprenør- og projektudviklingsvirksomhed, så vi i dag også er en stærk bygherre- og byudviklingsvirksomhed, ligesom vores driftsorganisation er styrket, siger Asger Enggaard og fortsætter:

– Sammen med pensionskasser og samarbejdspartnere lykkes vi med at udvikle attraktive og levende bydele, hvor mange gerne vil bo, og hvor virksomheder etablerer sig. Det betyder, at årets resultat blandt andet er positivt påvirket af avancer på salg og ikke mindst af, at vi stort set ingen tomgang har på vores lejemål. Vi har desuden opbygget en solid ejendomsportefølje, og her har vi som andre ejendomsselskaber været begunstiget af et generelt stærkt ejendomsmarked i 2021 med store positive værdireguleringer til følge.

I årsregnskabet har ledelsen i A. Enggaard foretaget positive dagsværdireguleringer af investeringsejendomme for 87 millioner kr. mod en samlet værdiopskrivning på 7 millioner kr. året før.

Forventninger til 2022
Ifølge Asger Enggaard ser A. Enggaard ind i en spændende fremtid med flere byudviklingsprojekter, der aktuelt befinder sig i de indledende faser. Det gælder eksempelvis udviklingen af det tidligere fængselsområde Vridsløse i Albertslund og Odense Inderhavn samt store dele af Gellerup-området i Aarhus.

– Vi har en rigtig god ordrebeholdning og ser frem til at arbejde videre med vores mange forskellige byudviklingsprojekter i samarbejde med pensionskasser, kommuner og samarbejdspartnere. Vi forventer et fortsat højt aktivitetsniveau og en omsætning på niveau med 2021. Vi forventer dog ikke samme ekstraordinært høje indtjeningsniveau i 2022, og i det hele taget vil vores indtjening variere fra år til år efterhånden som bydele og ejendomsprojekter færdiggøres, ligesom vi vil blive påvirket af udfordringerne med stigende materialepriser og pressede forsyningskæder, siger Asger Enggaard.

Foruden byudviklingsprojekter i København, Odense, Silkeborg, Aalborg og Aarhus arbejder A. Enggaard også på et nyt stort OPP-projekt – nemlig den nye voksenpsykiatri på Odense Universitetshospital (OUH). A. Enggaard har sammen med Aart Architects og No vundet byggeriet af den voksenpsykiatriske afdeling med Velliv som finansieringspartnere. Byggeriet er det 11. OPP-byggeri for A. Enggaard.

Egenkapital tæt på 2 milliarder kr.
A. Enggaard Holding A/S med hovedkontor i Svenstrup syd for Aalborg havde på balancedagen 31. december 2021 en stigende balance på 3.780 millioner kr. mod aktiver for i alt 3.564 millioner kr. året før, mens egenkapitalen er udbygget til 1.872 millioner kr. fra 1.363 millioner kr. ultimo 2020 – svarende til en ny soliditetsgrad på 49,3 procent.

Læs om A. Enggaard-koncernens resultater i 2020 og forventninger til 2021:

A. Enggaards toplinje runder 2 milliarder kr. – bundlinjen fordoblet

 

Seneste årsregnskaber for A. Enggaard-koncernen

Kilde og tabel: A. Enggaard Holding A/S’ årsrapport 2021

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder