Peter Lilja har solgt Heimdal Nordic til Fokus Asset Management med Tonny Nielsen (til højre) i spidsen. Foto: Heimdal Nordic og Estate Media

Fokus Asset Management køber Heimdal Nordic

Fokus Asset Management har købt gældsforvalteren Heimdal Nordic, der hidtil har været en selvstændig del af Cobblestone.

– Købet er en del af vores strategi om at kunne dække alle aspekter indenfor ejendomme i Norden. Helt specifikt betyder sammenlægningen med Heimdal, at vi nu også er godt positioneret inden for strukturering, forvaltning og fremskaffelse af finansiering til ejendomme, siger adm. direktør Tonny Nielsen, Fokus Asset Management.

Heimdal Nordic blev etableret af Peter Lilja i 2017. Peter Lilja var oprindeligt erhvervscenterchef i Realkredit Danmark, inden han skiftede til HSH Nordbank i Danmark i 2007. Efter finanskrisen var han ansvarlig for afviklingen af HSH Nordbanks nordiske låneportefølje til fast ejendom, som i alt var på godt 30 milliarder kr. Resultatet blev, at porteføljen blev outsourcet til det amerikanskejede Situs, som Peter Lilja så blev nordisk direktør for og som håndterede især nødlidende lån. I 2017 stiftede han Heimdal Nordic, som er en dansk forvalter af lån til ejendomme. Långiverne er især institutionelle og internationale investorer.

– Vi kommer ud af finansieringsverden. Udover rådgivning og kapitalfremskaffelse inden for ejendomsfinansiering, håndterer vi lån i Danmark og Finland. Man kan sammenligne det med, at vi gør det samme på lånesiden som en ejendomsadministrator gør på ejendommene, siger stifter og adm. direktør Peter Lilja, Heimdal Nordic til Estate Media.

Team på otte medarbejdere fortsætter
Heimdal Nordics team på otte medarbejdere har arbejdet med alle aspekter inden for ejendomsfinansiering; lige fra finansieringsrådgivning, kapitalfremskaffelse og asset management til håndtering af nødlidende gæld og etablering af platformsløsninger for institutionelle investorer.

– I dag fronter Heimdal Nordic også markedet for direkte långivning i ejendomsmarkedet på vegne af danske pensionskasser, siger Peter Lilja.

Samarbejdspartnerne omfatter danske pensionskasser, internationale og danske investorer såvel som globale investeringsbanker.

– Vi har drøftet købet noget tid, og vi er meget glade for, at det er faldet på plads. Tonny og jeg har kendt hinanden gennem mange år, og jeg kan se, at vores selskaber har fælles værdier. Samtidig er der nogle klare forretningsmæssige muligheder. Vi kommer til at få det bedste fra begge verdener, og vi kører videre med begge brands, siger Peter Lilja.

Fokus ser Heimdal Nordic som en komplementær forretning til Fokus’ nuværende investment og asset management services. Gennem længere tid har direkte lån til ejendomme været en voksende aktivklasse i USA og Europa og nu også i stigende grad i Norden – og sammen med Heimdal Nordic kan Fokus Gruppen nu hjælpe samarbejdspartnere med at skabe afkast fra ejendomme – uanset om det sker via køb eller finansiering.

– Vi kan arbejde ud af Danmark med en ambition om også at have lokale finansieringsfolk i Fokus’ kontorer i Norden, og vi får et meget stærkere fundament sammen med Fokus Asset Management, der tilmed har en FAIF-godkendelse, siger Peter Lilja.

På vej til andre nordiske lande sammen med Fokus
Heimdal Nordic vil nu udbrede aktiviteterne til andre nordiske lande som en del af Fokus Gruppen. Teamet har i alt deltaget i transaktioner indenfor ejendomsfinansiering med samlede værdier for mere end 35 milliarder kr., og selskabets otte medarbejdere har i dag cirka 4,3 milliarder kr. under forvaltning. 

– Jeg har været superglad for Cobblestone setuppet, men de har ikke den regulerede del, og de har ikke den nordiske vinkel på markedet. Det får vi hos Fokus, og derfor giver det bedre muligheder for os på den lange bane, siger Peter Lilja.

Dermed bliver Heimdal Nordic og Fokus Gruppens samlede forretning på cirka 37 milliarder kr. under forvaltning, og medarbejderstaben består af cirka 75 medarbejdere. Allerede i dag har Fokus Gruppen og Heimdal Nordic forretningsaktiviteter i tre af de nordiske lande – Danmark, Sverige og Finland. 

– Købet af Heimdal Nordic er endnu et skridt i realiseringen af vores strategiske mål om at dække hele Norden inden for investment, asset management og gælds asset management. Derfor ser vi frem til at forene kræfterne med teamet hos Heimdal Nordic og ekspandere vores forretning i Norden. Det bliver et rigtig godt match, siger Tonny Nielsen til Estate Media.

Heimdal Nordic flytter ind hos Fokus Asset Management til efteråret og får midlertidige lokaler tæt på i mellemtiden.

Fokus Asset Management blev rådgivet af Kromann Reumert om juridiske forhold og Deloitte om finansiering og skattemæssige forhold. Heimdal Nordic blev rådgivet af Accura om juridiske forhold og InfoRevision og BDO om henholdsvis finansiering og skattemæssige forhold.

Tonny Nielsen og Morten Madsen solgte 70 procent af Fokus Asset Management til franske Blackfin i 2021. Det kan du læse meget mere om her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Talentportræt af Josephine: Kend dine begrænsninger – men lad dig ikke begrænse af dem