Det kommende Vlata Philharmonic Hall i Prag. Foto: Mozses.

Bjarke Ingels vinder konkurrence om nyt koncerthus i Prag

Bjarke Ingels Group har vundet konkurrencen om at stå for designet af Prags kommende koncerthus, Vltava Philharmonic Hall, den første af sin slags bygget i over 100 år.

Det nye koncerthus på næsten 50.000 kvm, som bliver placeret direkte ud til Vltava floden og kommer til at være en vigtig drivkraft for udviklingen af det gamle industriområde Bubny-Zátory, vil huse philharmonikerne og kunne rummer over 1800 publikummer, og skal ifølge BIG’s egen hjemmeside hylde den tjekkiske musiktradition og cementere landet som en kulturel hovedstad i Europa. BIG’s forslag vandt i et felt af i alt 19 forslag.

– Vltava Philharmonic Hall er sammensat som en bugtende rejse fra flodbredden til taget. Offentlige strømme og belvedere-pladser forener Prags byliv med musikken indeni. Dens haller er formet til syn, finjusteret til lyd og orkestreret til funktionalitet og tilslutningsmuligheder. Fra denne rytmiske struktur strækker en symfoni af søjlegange og balkoner sig som platforme for det offentlige liv. Ekspressiv, men pragmatisk, vil den nye filharmoniske orkester stige op for at danne et centralt vartegn for Prag – fra flod til tag, lyder det fra Bjarke Ingels, Grundlægger & Partner, BIG.

Det kommende koncerthus skal også rumme kommunale funktioner som musikbibliotek og øve- og musiklokaler.

Fakta om projektet:
Navn: Vltava Philharmonic Hall
Størrelse: 49,715 kvm
Kunde: Prague Institute of Planning and Development
Lokation: Prag, Tjekkiet
Samarbejdspartnere: Theatre Projects & Nagata Acoustic (Acoustics), Buro Happold (Engineering), AED (Local Arch/Engineering), ETC (Transport), Systematica (Mobility), Front (Facades)

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje