I slutningen af 2020 afleverede KPC kontorkomplekset CPH Highline på Havneholmen på Kalvebod Brygge i Københavns Sydhavn. Illustration: Holscher Nordberg

Milliardhandel: Casas tyske ejer overtager også KPC

KPC-stifter Kurt Poulsens familie og adm. direktør i KPC-koncernen, Bo Knudsen, har indgået aftale om salg af den familieejede entreprenør- og udviklingskoncern KPC til en investeringsfond forvaltet af tyske ActivumSG Capital Management.

Det oplyser KPC og ActivumSG uden at komme ind på transaktionssummen.

ActivumSG købte i sommeren 2021 det danske udviklings- og entreprenørselskab Casa for godt 2 milliarder kr.

Læs mere i Tysk kapitalfond køber Casa i milliardhandel

’Flot punktum for Kurt Poulsens livsværk’
Den nye ejer planlægger at fusionere KPC og Casa. Fusionen er dog betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Salget af KPC-koncernen sker efter mere end 40 år på det danske bygge- og udviklingsmarked.

– Det har været en fantastisk rejse, vi har været på. Fra starten i privaten med min hustru Anna Birthe til en landsdækkende koncern, der nu forener kræfterne sammen med ActivumSG for at gøre KPC klar til sit næste naturlige trin.

– Vi har valgt køber med stor omhu og ser for os, at KPC og Casa sammen udvikler sig til Danmarks mest innovative aktør på markedet for ejendomsudvikling og totalentreprise. Vi sender et meget stærkt KPC videre i gode hænder. KPC bygger på samme fasttømrede og fælles værdier, som Casa står for, og et nyt selskab vil kunne løse endnu større og mere komplekse opgaver, siger KPC-stifter, Kurt Poulsen.

– Salget af KPC sætter et flot punktum for Kurt Poulsens livsværk. Jeg har dannet tæt parløb med Kurt Poulsen gennem 38 år og vil fortsætte som seniorrådgiver for det fusionerede selskab, siger Bo Knudsen, der har været adm. direktør i KPC siden 2006.

Bo Knudsen har hidtil været medejer af KPC med hovedsæde i Herning.

Læs også KPC får rekordoverskud trods milliardfald på toplinjen

Torben Modvig skal være adm. direktør
Hos Casa siger adm. direktør Torben Modvig:

– Vi har i Casa stor respekt for det, Kurt Poulsen og resten af teamet har skabt i KPC. Vi kender i dag KPC som en højt kvalificeret udvikler og entreprenør, som vi har mange lighedspunkter med. Sammen vil vi kunne trække på fælles styrker og på en samlet stab på 500 medarbejdere fra branchens absolut øverste hylde. Det vil give os muligheden for at løfte ejendomsudvikling og byggeri i Danmark til et endnu højere niveau.

Torben Modvig ønsker ikke at udtale sig før den endelige closing, som forventes inden sommerferien, oplyser han til Estate Media.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er ved at vurdere ActivumSG’s køb af KPC efter konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol. Fusionen gennemføres først, når den er godkendt af enten Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet.

Ved godkendelse af handlen bliver Torben Modvig adm. direktør, oplyser parterne.

Læs også Casa slår atter rekord – omsætning runder 3 milliarder kr.

Raundahl & Moesby fortsætter med samme ejerkreds
Gennemføres ActivumSG Capital Managements køb af KPC fortsætter den aarhusianske totalentreprenør Raundahl & Moesby uændret med den samme ejerkreds. Bo Knudsen og familien bag KPC vil fortsat eje 40 procent af Raundahl & Moesby, oplyser selskabet.

 

Fakta: KPC Holding A/S

KPC Holding A/S (KPC) blev grundlagt i 1979 af Kurt Poulsen. KPC er en familie- og medarbejderejet entreprenør- og udviklingsvirksomhed med 160 medarbejdere fordelt på afdelinger i Herning og Ballerup. Omsætningen var i 2021 2,3 milliarder kr. Gennem tiden har KPC opført over 2.700 byggerier. KPC Holding leverer nøglefærdige byggeprojekter til professionelle private og offentlige kunder, hvor der ofte er tale om store byggeprojekter, for eksempel hospitaler, hoteller, kontordomiciler og store boligejendomme. Udover Bo Knudsen fortsætter fire af KPC’s nuværende medejere og direktører i den sammenlagte virksomhed: Peter Poulsen, Jesper Henkel, Henrik Hoffmann og Jesper Jørgensen

Fakta: ASG Hamlet Holding ApS

ASG Hamlet Holding ApS (ASG Hamlet) er et dansk holdingselskab kontrolleret af Activum SG Fund VI L.P. Fonden investerer i nichemuligheder i den europæiske ejendomssektor. ASG Hamlet er aktiv inden for udvikling og opførelse af ejendomme i Danmark gennem datterselskabet Casa

Fakta: Casa

Casa blev grundlagt i 2006 og er på få år vokset til at være en af Danmarks førende ejendomsudviklere og totalentreprenører med afdelinger i Horsens og København. Virksomheden har været ejet af en europæisk ejendomsfond under ActivumSG siden 2021. Casa med 300 medarbejdere havde i 2021 en omsætning på 3,0 milliarder kr.

 

Læs alle nyheder om transaktioner her

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder