Helsingør Kommune besluttede allerede i 2016 at bygge et nyt fodboldstadion i Helsingør, og samtidig besluttede kommunen at udlægge det gamle stadion på Nordre Strandvej til boligbyggeri, så snart det nye stadion kunne tages i brug. Det gamle stadion ligger mellem Øresund og skoven - og lige bag Marienlyst Strandhotel. Foto: Presse

Pensionskasse køber stadiongrund i Helsingør til nyt bykvarter

Et helt nyt bykvarter med cirka 212 boliger er nu for alvor på vej i Helsingør.

Det sker, efter byrådet i Helsingør Kommune mandag aften godkendte Pensiondanmarks køb af den attraktive grund ved det tidligere fodboldstadion på Nordre Strandvej. Det sker i en handel til 154,5 millioner kr., så Pensiondanmark nu får mulighed for at udvikle et nyt bykvarter, som pensionskassen har navngivet Sommarivabyen.

Artiklen fortsætter under illustrationerne

Det vindende projekt har Pensiondanmark leveret i samarbejde med Holscher Nordberg Architects, Tegnestuen Lokal, landskabsarkitektfirmaet SLA, Aaen Engineering og Transition
Det vindende projekt har Pensiondanmark leveret i samarbejde med Holscher Nordberg Architects, Tegnestuen Lokal, landskabsarkitektfirmaet SLA, Aaen Engineering og Transition
Det vindende projekt har Pensiondanmark leveret i samarbejde med Holscher Nordberg Architects, Tegnestuen Lokal, landskabsarkitektfirmaet SLA, Aaen Engineering og Transition
Det vindende projekt har Pensiondanmark leveret i samarbejde med Holscher Nordberg Architects, Tegnestuen Lokal, landskabsarkitektfirmaet SLA, Aaen Engineering og Transition

Det vindende projekt har Pensiondanmark leveret i samarbejde med Holscher Nordberg Architects, Tegnestuen Lokal, landskabsarkitektfirmaet SLA, Aaen Engineering og Transition.

– Med vinderprojektet får borgere og erhvervsliv i Helsingør Kommune en helt ny bydel på godt 212 boliger. Projektet, der har fokus på fællesskaber og bæredygtighed, er også et stærkt landskabsprojekt, der samtidig giver adgang til den omkringliggende by med respekt for vores kulturarv, siger Helsingør-borgmester Benedikte Kiær.

Evalueringsudvalget fremhæver i sin bedømmelse, at team Pensiondanmarks projekt leverer høje mål og intentioner både på arkitektur og bæredygtighed. Samtidig er det lykkes at komme i mål med konkrete tiltag, der kan sikre, at ambitionerne også bliver ført ud i livet. Det er gennemarbejdet på alle helhedsplanens hovedelementer og tilfører dertil nye kvaliteter.

Cushman & Wakefield RED har for Helsingør Kommune stået for det offentlige udbud.

Læs mere i Stadiongrund i Helsingør nu til salg – kan blive til over 20.000 kvm boliger

 

Fakta: Pensionsdanmarks projekt Sommarivabyen

– Indeholder cirka 212 boliger i varierede størrelser fordelt på lejligheder og rækkehuse. Efter planen er det både både ejer- og lejeboliger

– Projektet optimerer helhedsplanen, blandt andet ved at tilføre et ekstra stræde, fra tre-fire strædefællesskaber eller boligklynger. Desuden bearbejdes regnvandsbassinet, så der opstår en bedre overgang mellem Nordre Strandvej og bebyggelsen, og der tilføres et nyt facadeudtryk, som tilpasset områdets karakter og helhedsplanen intentioner om at ’nedbryde’ bebyggelsens skala

– Bebyggelsen indeholder fire fælleshuse og en række rekreative faciliteter og stiforbindelser, som skal medvirke til at styrke bydelens sammenhæng – og til at invitere byen indenfor. Blandt andet nyttehaver, legepladser, træningsområder i stræderne og mere naturorienterede aktiviteter i parken

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder