Klosterhaverne på Sortebrødre Plads i Roskildes historiske bymidte. Illustration: Cornelius Vöge Atelier for Arkitektur og Gründl Haahr Arkitekter

Industriens Pension vil bygge 98 boliger i centrum af Roskilde

Bilerne i centrum af Roskilde på Sortebrødre Torv må snart vige pladsen for et nyt bæredygtigt byggeri. Industriens Pension, Boligselskabet Sjælland og Kuben Management har nemlig vundet et udbud om et nyt boligprojekt i den historiske bymidte.

Bygningerne, som rummer i alt 98 boliger fordelt mellem lejeboliger og almene boliger, kommer til at have bæredygtighedscertificeringen DGNB Guld, som bygger på FN’s definition af bæredygtighed.

– Udviklingen af Klosterhaverne er sket i et tæt samarbejde mellem mange parter, som alle er drevet af at skabe et bygget miljø, hvor mennesker kan trives og lykkes. Den fælles ambition har under hele udviklingsforløbet været at sammentænke økonomisk, social og miljømæssig bæredygtighed fra den spæde idé til det færdige byggeri, siger Ulf Christensen, adm. direktør i Kuben Management.

Boliger skal skabe mere liv
De tre selskaber investerer et trecifret millionbeløb i byggeriet, som efter planen går i gang i midten af 2023 og forventes afsluttet i slutningen af 2024. I arbejdet med projektet har det været vigtigt at skabe et område, som bidrager til byens puls.

Klosterhaverne på Sortebrødre Plads i Roskildes historiske bymidte. Illustration: Cornelius Vöge Atelier for Arkitektur og Gründl Haahr Arkitekter

– Sortebrødre Plads går fra at være kendt som byens parkeringsplads til at blive en ny attraktiv bydel. Der er nu plads til bilerne i parkeringshuset. Det betyder, at vi nu kan skabe et nyt område, der forbinder handel, byliv og kultur. Det kommer til at betyde mere liv og aktivitet døgnet rundt til glæde for butikkerne og ikke mindst dem, der kommer til at bo i det nye byggeri, siger Tomas Breddam, borgmester i Roskilde.

Byggeriet får navnet Klosterhaverne, som henviser til områdets historie, som er tæt knyttet til Roskilde Kloster.

Arkitektur med respekt for historien
Cornelius Vöge Atelier for Arkitektur og Gründl Haahr Arkitekter har tegnet den nye bebyggelse, som opføres i 2,5 og 3,5 etager og får facader i røde mursten med markante fuger, saddeltage i rød tegl og skrå taghældninger. Der vil desuden være fokus på mange særlige detaljer i murværk og facaden, der varierer bebyggelsen og passer ind i det historiske miljø.

– Bebyggelsens varierede udtryk, arkitektoniske kvalitet og beliggenhed i de historiske omgivelser gør, at vi om nogle år kan udbyde nogle meget attraktive lejeboliger. Vi er glade for at bidrage til udviklingen af det centrale område med et rigtig godt projekt, der giver stor værdi for både borgerne i Roskilde Kommune og medlemmerne i Industriens Pension, siger Søren Tang Kristensen, ejendomschef i Industriens Pension.

 

Fakta: Klosterhaverne

– Bygges på Sortebrødre Plads i Roskildes centrum

– Samlet bygningsareal 10.824 kvm inkl. p-kælder

– 98 etageboliger og rækkehuse, heraf 30 almene boliger

– 1.476 kvm erhverv til retail og café

– 64 parkeringspladser

– Ejendommen forventes bæredygtighedscertificeret med DGNB Guld

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder