Adm. koncerndirektør og hovedejer Allan Nielsen, Skjøde Knudsen Holding A/S. Foto: Skjøde

Fynsk entreprenørkoncern forventer mere aktivitet i 2022

2021 blev et år med fremgang for H. Skjøde Knudsen, eftersom den Odense-baserede entreprenørkoncern vækstede på både top- og bundlinjen, viser årsregnskab.

Konkret steg nettoomsætningen med 14 procent til 600 millioner kr., mens resultatet før skat voksede med 28 procent til 61,2 millioner kr.

– Året 2021 har på alle måder været et godt år, hvor vi via dedikeret projektstyring har fået afleveret mange, gode projekter, ligesom der er lagt nye projekter ind i pipelinen til 2022 og frem, siger adm. koncerndirektør og hovedejer Allan Nielsen, Skjøde Knudsen Holding A/S.

Travlt år
Skjøde-koncernen står bag blandt andet entreprenørvirksomheden Skjøde og håndværkervirksomheden Odense Bygningsservice. Den største enhed i Skjøde-koncernen er den udviklende entreprenørvirksomhed Skjøde, der har hovedkontor i Odense.

Her har fortsat aktivitet i blandt andet Odenses nye bydel Gartnerbyen, to kontordomiciler for PFA Ejendomme i Odense-bydelen Cortex Park og aflevering af campusbygningen Biotek Kalundborg for Professionshøjskolen Absalon bidraget til høj aktivitet hen over hele 2021.

Især Gartnerbyen – et af de største byudviklingsprojekter i Odense nogensinde – var præget af høj aktivitet gennem hele året, hvilket er fortsat ind i 2022. Hele området ventes at være fuldt udbygget medio 2024.

Et andet af koncernens selskaber, Odense Bygningsservice A/S, forestår bygningsvedligehold og renovering. Her er de gode takter fra 2020 fortsat ind i 2021. Endelig har koncernen i regi af Gartnerhaven Odense ApS afleveret et ejerboligprojekt i 2021, ligesom de næste projekter er under opførelse og planlægning.

Forventninger til 2022
I forhold til 2022 forventer Allan Nielsen et lidt højere aktivitetsniveau end i 2021. Foruden Gartnerbyen bliver et af årets større projekter opførelsen af Damhusene i den nye Randers-bydel Sporbyen Scandia. Det er det første af flere projekter i Sporbyen Scandia, hvor den fynske koncern også har erhvervet den bevaringsværdige del af Sporbyen Scandia.

Ligeledes vil 2022 og frem rumme projekter i den nye bydel Vinge ved Frederikssund, ligesom koncernen ser ind i andre udviklingsprojekter i de kommende år.

Kigger Allan Nielsen lidt længere ud i fremtiden, er de aktuelle prisstigninger på råvarer og byggematerialer den helt store ubekendte.

– De enkelte projekter presses af prisstigningerne, men den fulde effekt forventer vi først at se i 2023, hvor det alt andet lige vil presse vores indtjening, siger Allan Nielsen.

På balancedagen 31. december 2021 havde Skjøde Knudsen Holding A/S en stigende balance på 266 millioner kr. mod aktiver for i alt 221 millioner kr. ultimo 2020, mens egenkapitalen er udbygget til 94 millioner kr. fra 77 millioner kr. – svarende til en ny soliditetsgrad på 34,6 procent.

Se regnskabstabel under faktaboksen

 

Fakta: H. Skjøde Knudsen Holding A/S

– Koncernselskab for Skjøde, Odense Bygningsservice A/S, Gartnerhaven Odense A/S og Brenderup Ejendomsselskab A/S

–  Skjøde blev grundlagt i 1972 af Hans Skjøde Knudsen

– Har hovedkvarter i Odense og kontor i Aarhus

– Beskæftiger cirka 110 medarbejdere

 

Seneste årsregnskaber for Skjøde-koncernen

Kilde og tabel: H. Skjøde Knudsen Holding A/S’ årsrapport 2021

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder