Sydhavnskvarteret bliver det mest højhustætte i Danmark og kommer til at rumme cirka 10.700 kvm kultur og offentlig ejendom og 40.000 kvm kontor og erhverv

Udviklingsprojekter vil transformere Aarhus  

Der er gang i adskillige udviklingsprojekter for at udbygge Danmarks næststørste by yderligere. Den helt nye Lisbjerg i nord er ved at blive udbygget og store nye projekter som Arlas tidligere grund i det sydvestlige Aarhus, og den helt nye del af Aarhus Ø, Aarhus Indre Ø, der skal binde Midtbyen sammen med Aarhus Ø. Men for partner og advokat i advokatfirmaet Poul Schmith/Kammeradvokaten Henrik Puggaards optik, så er det to andre udviklingsprojekter, der kommer til at definere byens liv i de kommende år.  

– Der er to bydelsprojekter, der de facto kommer til at betyde noget for Aarhus fremover. Det ene er Sydhavnsprojektet, og det andet er Kongelunden. Det er ikke, fordi de måske er de største i volumenen, men de kommer til at ændre hele byens dynamik, siger Henrik Puggaard, der som advokat er involveret i begge projekter.  

Sydhavnsprojektet kommer til at binde den tidligere Kødbyen sammen med Banegårdskvarteret og bliver et forretningsmæssigt nyt centrum i byen. Danske Bank var ’first mover’ og flyttede ind i kvarteret allerede i 2019, men i de kommende år kommer der en lang række andre virksomheder, to hoteller og kreative erhverv i området, der bliver et højhusmekka i centrum af Aarhus.

– Det bliver en helt ny form for blandet kvarter. Dels bliver der skabt et finansielt centrum, men der kommer også en rekreativ forbindelse via det tidligere godsbanespor, som bliver til en ny high line, og der kommer kunst og kultur i niveau 0 foruden, at der bliver skabt et nyt musisk epicenter.  

 Læs hele artiklen i Estate Magasin nr. 3/2022 her

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder