Det danske proptechfirma Estaid etableret i 2020 er anført af adm. direktør, partner og medstifter Søren Nielsen (til højre) samt Product Owner, partner og medstifter Mikkel Højland. Foto: Estaid

Sådan vil proptechfirma optimere advokaters arbejde

Det danske proptechselskab Estaid vil optimere advokaters arbejde og digitaliserer derfor gamle servitutter med nyt værktøj.

Værktøjet hedder Servitutfinder og skal hjælpe advokater, som bruger mange timer på at lokalisere og downloade servitutter fra indscannede, ustrukturerede akter.

– Det er et problem, at advokater, der arbejder med fast ejendom, ikke har haft mulighed for at finde frem til relevante servitutter på en tidssvarende måde. Det er ineffektivt og har fastholdt hele branchen i analoge og repetitive arbejdsprocesser, siger partner Anders Friis fra advokatfirmaet Accura.

’Virkelig brug for i branchen’
Derfor har Accura, Danske Advokater, Danske Boligadvokater, DLA Piper, Gangsted og Dreyers Fond fra begyndelsen støttet Servitutfinder.

Servitutfinder trækker alle akter fra Tinglysning og giver advokater og andre i branchen mulighed for at markere servituttens placering i akten og derefter gemme placeringen i en database.

Det er et længe ventet alternativ til besværlige arbejdsgange, som formand i Danske Boligadvokater, Niels Erlandsen, er glad for:

– Det er helt afgørende, at advokatbranchen kan søge den nødvendige information på fordelagtige vilkår, og Servitutfinder er et værktøj, som branchen virkelig har brug for. Tilbagemeldingerne fra vores medlemmer er rigtig gode.

Crowdsourcet løsning
Estaid indsamler ejendomsdata og udvikler digitale værktøjer til professionelle i ejendomsbranchen, og mens startuppen har udviklet værktøjet til digitalisering af servitutter, er det nu op til branchen at tilføje den reelle værdi.

– Servitutfinder er en crowdsourcet løsning. Vi har lavet værktøjet, der gør det muligt at finde, markere og gemme servitutters placering i akterne, men det er alle de dygtige mennesker i branchen, der rent faktisk skal markere servitutterne i akterne. Når de gør det, hjælper de sig selv, og de hjælper branchen i sin helhed, siger adm. direktør, medejer og medstifter Søren Nielsen, Estaid.

Når en servitut bliver markeret og gemt i Servitutfinder, ligger den i en database klar til næste gang, en skal bruge den specifikke servitut.

Brancheorganisationerne og advokathusene er begejstrede for et værktøj, der kommer alle til gavn.

– Servitutfinder effektiviserer branchen på noget, der ikke er et konkurrenceparameter, og det er svært ikke at være begejstret for det, siger adm. direktør Paul Mollerup, Danske Advokater.

Estaid med base i København blev etableret i 2020 og er anført af adm. direktør, partner og medstifter Søren Nielsen samt Product Owner, partner og medstifter Mikkel Højland.

Læs også Konkurrencen skærpes atter mellem proptechfirmaer

Læs alle artikler om proptech her

Konferencer & akademier

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder