Vejledende visualisering af de nye boliger på Ydermolen i Nyborg, hvor Togt bygger boliger i første række ud til vandet. Illustration: Togt

Fynsk ejendomsudvikler finder by til op imod 300 nye boliger

Den Odense-baserede ejendomsudviklingskoncern Togt, som er ejet ligeligt af søskendeparret Mogens Tveskov og Louise Tveskov, har købt et samlet areal på knap 25.000 kvm på Nyborg Havn af DSB Ejendomsudvikling.

Det oplyser parterne uden at komme ind på transaktionssummen eller forventet projektsum.

Projektet medfører 250-300 nye boliger fordelt på forskellige boligtyper og ejerformer.

– Ydermolen har en unik beliggenhed, og udviklingen af DSB’s gamle havnearealer vil ske med respekt for områdets historie og miljø. Det stiller dels krav til håndværket bag, men i den grad også det æstetiske niveau og arkitekturen, hvor vi både skal balancere hensynet til de naturskønne omgivelser og kommende beboeres forventninger til moderne komfort, siger projekt- og udviklingschef Mikael Fauerholm, Togt.

Efter milliardsalg i efteråret
Købet af i alt otte byggefelter på Ydermolen er seneste kapitel i Togts nye strategi, hvor der udelukkende fokuseres på udviklingsprojekter. I 2021 solgte den familieejede koncern i en milliardhandel samtlige boligejendomme – en portefølje med 567 lejemål – til svenske Heimstaden.

Læs mere i Ny milliardhandel: Nrep køber 567 boliger i primært Odense

Læs også Fynsk familiekoncern sælger alle sine boliger i milliardhandel: – En smule vemodigt

Hensigten var at give grobund til nye projekter, og med købet af Ydermolen har Togt erhvervet det hidtil største areal i koncernens historie.

Artiklen fortsætter under billedet

Adm. direktør og medejer Mogens Tveskov, Togt. Foto: Togt

Det er DSB Ejendomsudvikling, der afhænder det store havneareal – og hos sælger er der selvsagt også tilfredshed med de nye planer.

– Vi har i mange år arbejdet på at få udviklet området, og det er derfor glædeligt, at vi nu har fået lavet en aftale på den sidste havnegrund, siger adm. direktør i DSB Ejendomsudvikling, Søren Beck-Heede.

Havneområdet i Nyborg har de seneste år været under hastig forvandling. Det gælder ikke mindst området omkring DSB’s gamle færgeleje på Nyborg Havn. Her har byudviklingen resulteret i nye seniorboliger, en nyanlagt havnepromenade og en lang række nye boliger langs havnekajen.

Togts opførelse af nyt boligområde på Ydermolen har en forventet tidsramme på fem år fra første spadestik i sommeren 2023.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & akademier

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder