Schæffergården ligger på Jægersborg Alle 166 i Gentofte Kommune. Foto: Evia

Første lokation: Evia køber ’helt unik perle’ i Gentofte

Evia, som er ejet af det danske pensionsselskab PFA og engelske Audley Group, har indgået aftale med Fondet for Dansk-Norsk Samarbejde om, at Evia overtager Schæffergården med henblik på at omdanne den historiske kursusejendom til servicerede seniorboliger med faciliteter som blandt restaurant, café, pool, fitness og sauna.

Det oplyser parterne uden at komme ind på transaktionssummen eller størrelsen på ejendommen.

Schæffergården ligger på Jægersborg Alle 166.

Ejendommen skal udvikles i samarbejde med Gentofte Kommune med involvering af fredningsmyndighederne og alle andre relevante interessenter, så der kan skabes attraktive boliger og skønne faciliteter for fremtidige ejere og gæster.

Første lokation til nyt seniorboligkoncept
– Schæffergården er en helt unik perle i Gentofte Kommune med en lang historie. Jeg er meget glad for, at Schæffergården er den første beliggenhed, vi kan offentliggøre for vores nye servicerede seniorboligkoncept – Evia Living. Jeg er sikker på, at Evia og konceptet Evia Living er den helt rigtige platform for det, som det hele handler om: Et attraktivt og nyt boligtilbud til +60-årige, der vil have de bedst mulige rammer for at leve livet, som de selv ønsker det. Hele livet, siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA og Evias bestyrelsesformand.

Nick Sanderson, adm. direktør i og stifter af Audley Group, der sammen med PFA ejer Evia, har mere end 20 års erfaring med at udvikle og drive servicerede boliger til seniorer i England. Nick Sanderson var slet ikke i tvivl, da han besøgte Schæffergården:

– Schæffergården er den perfekte ramme for vores første projekt i Danmark. Vi har mange års erfaring i England med bevaring og udvikling af fredede bygninger til attraktive boliger og faciliteter, som giver ejerne mulighed for at leve et frit og uafhængigt liv i trygge rammer, og samtidig bidrager positivt til lokalsamfundet.

Læs også PFA og Audley Group løfter sløret for nye navne

Schæffergården hårdt ramt af Covid-19
Erik Skyum-Nielsen, der er talsmand for Fondet for Dansk-Norsk Samarbejde, oplyser, at Covid-19 har betydet store tab på driften af Schæffergården. Schæffergården har stået tom siden december 2020, hvor hotel- og konferencecentret måtte lukke på grund af coronakrisen.

– Fondet for Dansk-Norsk Samarbejde er derfor ikke i stand til at fastholde ejerskabet af Schæffergården. Det har været vigtigt for os at finde en ny ejer, der kan udvikle og drive ejendommen med forståelse for lokalområdet og med respekt for de bygningsmæssige værdier og den omgivende natur. Vi har nu indledt en salgsproces, der forventes at forløbe det meste af 2022-23.

Mikala Kreiser, adm. direktør i Evia, kalder opkøbet for ’en vigtig milepæl for Evia’:

– Det er en vigtig milepæl for Evia. Vi arbejder for at finde de bedst mulige beliggenheder for de kommende boliger og faciliteter. Og Schæffergården lever op til alle de ønsker, vi har til skønne omgivelser og fantastisk beliggenhed, siger hun.

Læs også PFA finder direktør for nyt selskab med fokus på servicerede seniorboliger

Læs også PFA går sammen med engelske Audley om 2.600 seniorboliger

 

Fakta: Evia versus Evia Living

– Seniorboligselskabet hedder Evia, mens selve konceptet hedder Evia Living

– Konceptet for Evia Living er kort fortalt eksklusive servicerede seniorboliger forbeholdt +60-årige, som har adgang til fællesfaciliteter i form af blandt andet pool, spa, fitness, café og restaurant, arrangementer og gæstelejligheder. Der vil være 24 timers servicefunktion, og lejerne har desuden mulighed for at tilkøbe praktisk og personlig hjælp

– Audley Group har i mere end 20 år udviklet, opført og drevet servicerede seniorboliger med mulighed for pleje i Storbritannien og har ønsket at ekspandere konceptet til andre markeder

– PFA er medinvestor i fonden bag Audley Group, Moorfield Audley Group Real Estate Fund

 

Læs alle nyheder om transaktioner her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje