Boris Nørgaard Kjeldsen er ny bestyrelsesformand i AG Gruppen. Foto: AG Gruppen

AG Gruppen skifter ud i toppen – her er den nye formand

Boris Nørgaard Kjeldsen bliver ny bestyrelsesformand i AG Gruppen, oplyser den fynske projektudviklingskoncern.

Han overtager posten efter Lars Holst, der fyldte 70 år i februar og har i den forbindelse ønsket at trappe sit engagement i AG Gruppen ned. Den tidligere kreditdirektør bliver dog siddende i bestyrelsen endnu en periode efter ønske fra direktionen.

– Det er et meget naturligt tidspunkt at skifte formand. Ledelsen er på plads efter generationsskiftet, vi er flyttet i nye lokaler, og det er tid til at tage de næste skridt med en yngre formand ved roret. AG Gruppen har udviklet sig meget de senere år. Virksomheden er vokset, har fået flere større projekter på bogen og flere kompetencer inhouse. Samtidig har vi sat mere miljørigtigt byggeri på dagsordenen. Det har været en spændende rejse, og jeg er glad for at fortsætte som menigt medlem af bestyrelsen, siger Lars Holst i en meddelelse.

Læs også AG Gruppen bygger nyt hovedsæde i hjembyen

Artiklen fortsætter under billedet

Lars Holst. Foto: AG Gruppen

Den nye formand for bestyrelsen i AG Gruppen, Boris Nørgaard Kjeldsen, fratrådte som adm. direktør i ejendomsselskabet Dades sidste år for at fokusere på bestyrelsesarbejde og tillidshverv – og ikke mindst som følge af Dades’ overdragelse af forvaltningen af sine ejendomme for 25 milliarder kr. til Nrep.

Læs mere i Dades overdrager forvaltning af ejendomme for 25 milliarder kr. til Nrep

Han har siddet i bestyrelsen siden 2015 og får følgende skudsmål af adm. direktør i og hovedejer af AG Gruppen, Robin Feddern:

– Boris Nørgaard Kjeldsen har været i ejendomsbranchen i mange år. Han ved, hvad der sker og har et stærkt netværk. Han er rolig og har et stort overblik, men han har også holdninger til, hvad vi er for en butik og tør sige det. Han giver os modspil. Det gør hele vores bestyrelse. Det er jo altid sin sag at sidde i en bestyrelse i en ejerledet virksomhed, men vores bestyrelse balancerer rollen på fornemste vis.

AG Gruppens bestyrelse
Forrige år kom adm. direktør i Epinion, Berit Didriksen, til AG Gruppens bestyrelse, så bestyrelsen i dag består af Lars Holst, Boris Nørgaard Kjeldsen, Berit Didriksen samt AG Gruppens to ejere, CEO Robin Feddern og COO Bjarke W. Graae.

Læs også AG Gruppen får ny COO og medejer efter medstifters frasalg og exit

– Jeg er beæret over at blive formand for bestyrelsen og er glad for, at Lars Holst fortsætter som menigt medlem, så vi stadig kan gøre brug af hans kompetencer. AG Gruppen har en fantastisk track record og har gennem mange år leveret rigtig flotte projekter og imponerende resultater. Vi står i en utrolig stærk markedsmæssig position til at fortsætte den succesfulde udvikling og har en pipeline fyldt med spændende projekter. Jeg håber, at jeg kan fortsætte med at være en god sparringspartner for bestyrelsen og direktionen qua mine mange år i ejendomsbranchen, siger Boris Nørgaard Kjeldsen.

Stærke år
AG Gruppen, som mandag offentliggjorde årsregnskab, opnåede i 2021 næsten et rekordoverskud, eftersom resultatet før skat endte på 132 millioner kr. mod 136 millioner kr. i 2020. Dermed kunne bundlinjen efter 10 års konstant fremgang ikke helt fortsætte fremgangen i det forgangne regnskabsår.

AG Gruppen med hovedkontor i Odense blev stiftet i 1986 under navnet Arkitektgruppen. I dag er projektudviklingskoncernen ejet 90 procent af adm. direktør Robin Feddern og 10 procent af selskabets COO Bjarke W. Graae.

AG Gruppen havde i gennemsnit 64 fuldtidsmedarbejdere i 2021 mod 67 året før og har 8.000 boliger og erhvervsbyggerier bag sig.

Læs mere om selskabets 2021-resultater og forventninger til 2022 i:

AG Gruppen lander for anden gang et trecifret millionoverskud

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje