Adm. direktør Jesper Kristian Jacobsen, Aarsleff. Foto: Aarsleff

Danmarks største entreprenør forlader Rusland

Danmarks klart største entreprenørkoncern, Aarsleff, forlader Rusland.

Det oplyser Aarsleff i en fondsbørsmeddelelse.

– Krigen i Ukraine berører os dybt. Vi fordømmer fortsat den russiske invasion, som har ført til så mange tab af menneskeliv, ødelæggelser og menneskelig tragedie.

– Vi har derfor taget beslutningen om at sælge vores forretninger i Rusland, hvilket vi mener, er det rigtige at gøre i den nuværende situation. Når salget er effektueret, vil vi ikke længere være til stede i Rusland.

– Som en konsekvens af denne beslutning vil vores forretninger i Rusland ikke længere indgå i koncernens omsætning og driftsresultat. Regnskabsmæssigt vil forretningen blive behandlet som et aktiv, der er bestemt for salg, indtil afviklingen er sket. Forretningen vil blive nedskrevet til dagsværdi, hvilket resulterer i en estimeret ikke-likvid nedskrivning på 20 til 40 millioner kr. I 2020/21 havde forretningen i Rusland en omsætning på 64 millioner kr. og et driftsresultat på 4 millioner kr. Vi vil senere komme med yderligere oplysninger vedrørende de regnskabsmæssige konsekvenser, oplyser adm. direktør Jesper Kristian Jacobsen, Aarsleff. 

Beslutningen om at forlade Rusland kommer ikke til at påvirke Aarsleffs forventninger til ebit-resultatet for regnskabsåret 2021/22.

Vi beklager dybt de konsekvenser, som denne beslutning får for vores medarbejdere i Rusland. Indtil salget er effektueret, fastholder vi, at vi vil opfylde vores kontraktuelle forpligtelser på igangværende projekter. Vores tanker går til det ukrainske folk, og vi håber, at freden vil blive genoprettet hurtigst muligt, siger Jesper Kristian Jacobsen.

Læs om selskabets 2020/21-resultater og forventninger til 2021/22 i:

Aarsleff får rekordoverskud: Det har været et usædvanligt år

Læs alle artikler om Ukraine her

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder