Søren Tegen Pedersen. Foto: Københavns Kommune

København skal have ny plandirektør – nuværende får nyt topjob

Københavns Kommune skal nu på jagt efter en ny plandirektør, eftersom Søren Tegen Pedersen efter 7 år som plandirektør i Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune 1. maj tiltræder som ny adm. direktør i Kultur- og Fritidsforvaltningen.

– Søren Tegen Pedersen kender København ud og ind og navigerer sikkert og kompetent i samspillet mellem politikere og forvaltning. Og Søren har humor og vid. Jeg er rigtig glad for, at Søren kommer med så stærkt et fundament, og jeg glæder mig til at samarbejde med Søren om udviklingen af Københavns kultur- og fritidsliv til gavn for københavnerne, siger kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (R).

Det sker efter Københavns Borgerrepræsentation forleden godkendte at ansætte 50-årige Søren Tegen Pedersen som ny adm. direktør for de knap 1.600 ansatte i Kultur-og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune.

Søren Tegen Pedersen er cand.mag. i historie og har bred erfaring fra både centraladministrationen og Københavns Kommune. Han udgjorde den ene tredjedel af direktionen i Økonomiforvaltningen, der er overborgmester Sophie Hæstorp Andersens ’egen’ forvaltning, og hvor Søren Hartmann Hede er adm. direktør. Forvaltningen har cirka 4.000 medarbejdere.

Plandirektørstillingen indbefatter ansvar for byens overordnede udvikling.

Blev plandirektør efter Anne Skovbro
Før Søren Tegen Pedersen kom til Københavns Kommune, har han blandt andet været afdelingschef i Miljøministeriets departement, vicedirektør i Energi- og Byggestyrelsen samt vicedirektør i Erhvervs- og Byggestyrelsen.

Søren Tegen Pedersen overtog stillingen som plandirektør i Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune efter Anne Skovbro, der gik til en stilling som filantropidirektør i Realdania og i dag er adm. direktør i udviklingsselskabet By & Havn, der er ejet 95 procent af Københavns Kommune og 5 procent af staten.

Læs også Søren Tegen Pedersen bliver ny plandirektør i København

Læs alle navnenyheder her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje