Titan Hus på Nørrebro i København indrettes efter Nreps kontorkoncept Woods. Illustration: Arkitema

Nrep udbygger kontorsats – Casa skal renovere Titan Hus

Det bliver Casa som totalentreprenør, der skal renovere Titan Hus på Nørrebro for Nrep.

Det oplyser den nordiske ejendomsudvikler og -investor, som i efteråret 2019 købte den københavnske ejendom for over 300 millioner kr.

Læs mere i Nrep køber Titan Hus på Nørrebro for over 300 millioner kr.

Da Titan Hus blev opført i 1962, var det en fabriksejendom. Siden har den været benyttet til flere formål, blandt andet som datacentral for det daværende Maersk Data, og bygningen har stadig de karakteristiske tonede vinduer med blå rammer. Inden for de seneste år har bygningen blandt andet fungeret som multibrugerkontorhus.

En større renovering af kontorområderne er netop begyndt i samarbejde med Casa. Det indebærer udnyttelse af bygningens egenskaber og skabe nye kontorfaciliteter, som skal huse en række virksomheder.

– Titan Hus er en fantastisk bygning, og vi vil gerne være tro imod den originale arkitektur. Derfor fører vi bygningen tilbage til det originale udtryk og udnytter styrkerne heri. Sådan en gammel fabriksbygning har ikke vægge, så vi har en nem og fleksibel indretning af arealerne, som i øvrigt kan klare en masse last. Man ville ikke bygge sådan et hus i dag, så vi skal selvfølgelig udnytte de muligheder, som er i det, siger Morten Bøgedal Poulsen, Head of Development & Construction hos Woods, som er Nreps kontorkoncept.

Et mere åbent udtryk
Han tilføjer, at den oprindelige arkitektur i facaderne genskabes, hvilket indebærer at vinduerne udskiftes og der igen opsættes markiser. Samtidig er det ambitionen af give bygningen et mere åbent og moderne udtryk og med tiden åbne en café mod gaden.

Den danske startup Seaborg Technologies, der udvikler flydende atomkraftværker med reaktorer baseret på smeltet salt, har allerede indgået en aftale om at leje sig ind på en fjerdedel af det nye kontorhus med en option på yderligere plads.

Casa er nu i gang med at renovere 11.400 kvm af Titan Hus. Den del af ejendommen, som er udlejet, vil fortsat være i brug under renoveringen.

– Vi er glade for endnu engang at indgå i et samarbejde med Nrep. Vi har for nylig gennemført renoveringen af Herlev Bymidte – en del af det store renoverings- og nybygprojekt vi gennemfører for Nrep. Renoveringen af Titan Hus er endnu en spændende opgave, som vi ser frem til at løse sammen, siger adm. direktør Torben Modvig, Casa, i en meddelelse.

Læs mere i Casa køber 59.000 kvm i Herlev i sit hidtil største grundkøb

Woods-konceptet
Arkitema tegner ombygningen af Titan Hus til Woods-kontorkonceptet, som er målrettet små, mellemstore og større virksomheder.

Woods-konceptet giver – fremhæver Nrep – virksomheder større fleksibilitet og understøtter en række arbejdssituationer. Nrep åbnede i foråret det første Woods-kontorhus – Augusthus nær DR Byen. Andre Woods-kontorhuse under udvikling i Københavnsområdet ligger i Valby, Nordhavn, Teglholmen og altså på Nørrebro.

Læs også Nrep køber endnu et københavnsk kontorprojekt af KPC

 

Fakta: Projektet med Titan Hus på Nørrebro

Projektform: Totalentreprise

Bygherre: Nrep

Totalentreprenør: Casa ApS

Byggeperiode: Q1 2022 – Q3 2023

Areal: 11.400 kvm

Arkitekt: Arkitema

Ingeniør: Niras

Oprindeligt byggeår: 1962

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder