Bryggens Bastion på Islands Brygge i København
Njals Tårn er en del af Bach Gruppens Bryggens Bastion-projekt på Njalsgade på Islands Brygge på Amager. Foto: Bach Gruppen

Bach Gruppen og Heimstaden annullerer Njals Tårn-handel

Den svenske ejendomsinvestor Heimstaden og den jyske byggekoncern Bach Gruppen annullerer parternes handelsaftale om Njals Tårn på Amager.

Det skriver fagbladet Licitationen.

Heimstadens betingede køb i begyndelsen af 2017 blev annulleret i sommeren 2021, bekræfter både Heimstaden og Bach Gruppen over for Licitationen.

Heimstaden skrev under på at købe tre ejendomme på Bryggens Bastion. Det drejede sig om det 85 m høje Njals Tårn og to karréer, som Heimstaden allerede har overtaget. Den samlede transaktion beløb sig til cirka 1,2 milliard kr., skriver Licitationen.

Betonskandale breaket i august 2020
I august 2020 breakede Ekstra Bladet nyheden om, at Bach Gruppen 25. marts 2020 var blevet politianmeldt af Københavns Kommune på grund af mistanke om muligt byggesjusk i forbindelse med byggeprojekt på Njalsgade, hvor Bach Gruppen står bag Njals Tårn på 23 etager. Tårnet er en del af Bach Gruppens Bryggens Bastion-projekt på Amager.

Bach Gruppen har gentagne gange holdt fast i, at den er blevet udsat for grov svindel og tyveri fra tidligere medarbejdere. Bach Gruppens storstilede projekt på Bryggens Bastion opføres af datterselskabet BG Njalsgade, som i første omgang leverede beton af svagere kvalitet end aftalt i byggetilladelsen.

Opførelse af skandaletårn stadig standset
Opførelsen af Njals Tårn blev stoppet i september 2020 af Københavns Kommune og er endnu ikke blevet genoptaget, oplyser Bach Gruppen til Estate Media. Men prøveprogrammet er færdiggjort, og det samme er ingeniørarbejdet, informerer byggekoncernen, som skal have indsendt ansøgning om genoptagelse til kommunen.

Betonskandale eller ej – for få dage siden offentliggjorde Bach Gruppen sit hidtil stærkeste årsregnskab efter ’et par specielle år’, som ledelsen i byggekoncern formulerer det.

Læs mere i Skandaleramt Bach Gruppen næsten tredobler bundlinjen til nyt rekordoverskud

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje