Den Sønderjyske By på Frederiksberg. Foto: Rikke Have

Redningsplan for 2.400 boliger på Frederiksberg godkendt – men fremtiden er uvis

Frederiksberg Boligfond, som driver 2.400 boliger i blandt andet Den Sønderjyske By, har gennem længere tid været hårdt presset økonomisk. Derfor forsøgte den daværende fondsbestyrelse i 2018 blandt andet at sælge tre ejendomme til den amerikanske kapitalfond Blackstone, men handlen faldt på jorden i 2019, da det viste sig, at Frederiksberg Kommune havde en gammel forkøbsret.

Læs mere i Blackstone trækker sig fra købsaftale på Frederiksberg-ejendomme

Men Frederiksberg Boligfond er stadig økonomisk presset. Derfor har fondens nye bestyrelse og Frederiksberg Kommune forhandlet siden årsskiftet, skriver lokalmediet Frederiksbergliv.

Efter fem forhandlingsmøder ser det nu ud til, at en redningsplan for fonden er landet. Magistraten (økonomiudvalget) på Frederiksberg godkendte mandag aften en plan for at styre Frederiksberg Boligfond uden om en truende konkurs.

– Jeg er lykkelig for, at vi med den redningsplan, der nu ligger, er kommet et meget stort skridt nærmere at redde en stor del af den blandede by på Frederiksberg. Jeg glæder mig til et styrket samarbejde med fonden i fremtiden, siger borgmester Michael Vindfeldt (S) til Frederiksbergliv.

Det næste store skridt for redningsplanen er, at Erhvervsstyrelsen og Ankestyrelsen skal godkende den samlede aftale for henholdsvis fonden og kommunen. De to styrelser skal vurdere, om begge parter har handlet lovligt og økonomisk forsvarligt. Herefter skal redningsplanen vedtages endeligt – hvis Frederiksberg Boligfond er kommet ud af sine økonomiske problemer. Det skal ifølge aftalen være afklaret senest 1. juli.

Læs også Udenlandsk investor køber 424 boliger på Frederiksberg

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje