København. Foto: Martin Heiberg

Stadig flere boliger bliver udlejet – se top og bund

Flere folk i Danmark har det seneste år kunnet rykke ind i deres nye lejebolig, og en helt ny opgørelse bekræfter endnu engang den klare tendens med færre tomme lejeboliger. Fra sidste år til i år er den økonomiske tomgang faldet med hele 1,7 procentpoint, og den er nu nede på 3,3 procent. Målt i antal private lejeboliger kan det opgøres til 5.800 færre private lejeboliger i dag end for et år siden.

Det oplyser Ejendomdanmark.

– Mange danskere har fået øjnene op for, hvad det attraktive ved at leje ens bolig er: Nemlig fleksibilitet, færre forpligtelser og moderne rammer. Samtidig er udviklingen gået meget hurtigt på ejerboligmarkedet, og det har naturligvis også en afsmittende effekt på andre dele af boligmarkedet, siger Morten Marott Larsen, underdirektør i Ejendomdanmark.

Det er typisk de mindste lejeboliger, der er færrest ledige af – og den tendens fortsætter. Der er dog også markant færre af de større boliger på markedet, end der var for et år siden.

– Det er naturligt nok dyrere at leje 100 kvm end 50. Det skaber en stor efterspørgsel på de mindste boliger – men også de større har der tydeligvis været efterspørgsel på. Det kan for eksempel være børnefamilier, der gerne vil have mere plads uden at skulle navigere rundt på et til tider meget varmt ejerboligmarked, siger Morten Marott Larsen i en meddelelse.

Størst og lavest tomgang
Beliggenheden betyder meget, når der skal vælges bolig. Her er der særligt i Region Hovedstaden få lejeboliger: 2,7 procent er andelen af dem nu på, og den er faldet med 2,2 procentpoint siden samme tid sidste år.

– På trods af de mange nybyggerier er der stadig få tomme lejeboliger i og omkring København. Det er dog ikke kun i København, at der er lav tomgang. I Odense er tomgangen nede på 3,3 procent, siger Morten Marott Larsen.

Næstlavest tomgang er der i Region Sjælland efterfulgt af Syddanmark og Midtjylland. Den højeste tomgang findes i Region Nordjylland, hvor den er på 6,5 procent. Niveauet har det seneste år ligget stabilt i landets nordligste storby.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Talentportræt af Josephine: Kend dine begrænsninger – men lad dig ikke begrænse af dem