Agorahaverne. Foto: Presse

Nrep i nyt milliardopkøb – Tetris bag salg

Da Nrep i 2019 købte 50 procent af den københavnske projektudvikler Tetris, stod Tetris klar til at udrulle et nyudviklet koncept for lokale boligfællesskaber under navnet Agorahaverne.

Nu, to og et halvt år senere, er de tre første boligfællesskaber fuldt udlejede, og yderligere fem står færdige inden for de næste to år. Det er denne portefølje, på otte fællesskaber og flere end 500 boliger på samlet 40.000 kvm, som Nrep køber af Tetris. Prisen er cirka 1,3 milliard kr., oplyser Nrep og Tetris i en meddelelse.

– Vi købte os ind i Tetris, fordi vi troede på deres boligfælleskabskoncept og forretningen i det hele taget. Begge har vist deres berettigelse, og denne handel skal sikre, at Tetris får muskler til at opbygge den næste portefølje af Agorahaver. Vores ejerskab af den første portefølje sikrer desuden, at den samlede portefølje af Agorahaver bliver i familien, så der inden for de næste par år eventuelt vil kunne gennemføres et større samlet exit, siger investeringsmanager Claus Borkenfelt, Nrep, i meddelelsen.

Læs også Tetris-koncept rykker vestpå – vil bygge 20 seniorboligfællesskaber

Det lå – fremhæver Nrep og Tetris – allerede i den oprindelige forretningsplan fra 2019, at den nordiske ejendomsudvikler og -investor Nrep med base i København skulle købe denne første portefølje af Agorahaver ud af Tetris – netop med øje for at skabe yderligere vækst.

– Handlen er dermed udtryk for, at Tetris har leveret fuldt ud på forretningsplanen. Det er imponerende, hvordan man har formået at konvertere de indledende analyser til et prisbelønnet koncept og udrullet i et tempo og med en stærk udlejningshistorik. Det vidner om, at man har ramt rigtig på en lang række ting, hvilket også bekræftes af et stærkt 2021-regnskab og forventninger til en stærkt stigende indtægt i 2022 og 2023, siger Claus Borkenfelt.

Læs også Nrep køber 50 procent af Tetris

Læs også Rasmus Friis: Frasalg er en fremtidssikring af Tetris

Stigende efterspørgselBaggrunden for at udvikle Agorahaverne er en stigende interesse for fællesskabsorienterede boformer blandt seniorer over 50 år. Mange bor i dag i en bolig, som de synes er blevet for stor, men hvor det samtidig kniber med alternativerne. Endvidere indebærer den demografiske udvikling, at aldersgruppen vokser markant frem mod 2040. Der er simpelthen for få boliger til at matche efterspørgslen, fremhæver parterne.

Agorahavernes første boligfællesskab, Ibihaven, ligger i det østlige Slagelse. Det rummer 76 boliger, og det åbnede for indflytning i 2020. Efterfølgende er Hermanhaven og Augusthaven, begge på 60 boliger og beliggende i Næstved, åbnet. Med udgangspunkt i egne lejelejligheder har beboerne adgang til den store overdækkede atriumhave og en række andre fællesarealer. De næste fem Agorahaver opføres i Odense, Holbæk, Slagelse, Greve, og Kolding, og den første er klar sidst på året.

– Da vi fik Nrep med i Tetris, var rationalet at få en aktiv investor ombord, der kunne hjælpe med at vækste Agorahaverne. Det er lykkes, og vi ser nu frem til at gå i dialog med interessenter om finde gode lokaliteter til den nye portefølje, siger adm. direktør, partner og medstifter Rasmus Friis, Tetris.

Mulighederne for den kommende portefølje ser lovende ud, og forventningen er p.t. at kunne udvikle 8-10 lokaliteter, der kan igangsættes over de kommende par år. Flere af disse er allerede sikret.

Nreps seneste milliardopkøb i Danmark
Blandt Nreps milliardopkøb i Danmark er købet af 567 boliger. Langt hovedparten af ejendommene ligger i Odense, mens en mindre del af porteføljen ligger i København og Svendborg. Milliardhandlen med en 46.000 kvm stor ejendomsportefølje med 23 ejendomme blev annonceret i november 2021.

Læs mere i Ny milliardhandel: Nrep køber 567 boliger i primært Odense

Læs alle nyheder om transaktioner her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Talentportræt af Josephine: Kend dine begrænsninger – men lad dig ikke begrænse af dem