Adm. direktør, partner og stifter Tonny Nielsen, Fokus Asset Management. Foto: Fokus Asset Management

Fokus indleder nordisk ekspansion med svensk opkøb

I marts 2021 solgte Tonny Nielsen og Morten Madsen 70 procent af Fokus Asset Management med det klare mål at blive nordisk. Og nu tager det danske ejendomsinvesterings- og forvaltningsselskab næste skridt i den udvikling med købet af den svenske investerings‐ og kapitalforvalter Scius Partners.

For Fokus er det det første skridt i strategien om at blive den ledende investerings- og kapitalforvalter i Norden. Købet af Scius Partners med hovedkontor i Stockholm skal sætte rammerne for at videreudvikle den nordiske forretningsplatform. Fokus køber selskabets nuværende partnere helt ud, men geninvesterer en del af summen i Fokusgruppen sammen med en kapitalforøgelse fra partnerne i Fokus.

Scius Partners blev grundlagt i 2007 af Mikael Freudmann, Per Johannesson og Joen Siggelin og har gennemført transaktioner for næsten 16 milliarder kr. med kunder som Blackstone, Invesco og Starwood foruden lokale, svenske investorer. Fokus kommer til at få en portefølje på godt 35 milliarder kr. under forvaltning og 70 medarbejdere på to kontorer i Stockholm og København.

Strategien er at blive den ledende fullservice investerings- og kapitalforvalter i Norden via yderligere opkøb.

– Købet af Scius Partners er den perfekte lancering af vores nordiske ekspansion. Der er ingen tvivl om, at de to selskaber er meget kompatible og tilsammen er et godt udgangspunkt for yderligere vækst og bedre geografisk dækning for vores kunder. Vi ser frem til at tage næste skridt i fællesskab, siger adm. direktør og partner Tonny Nielsen.

Fokus Asset Management er i opkøbet blevet rådgivet af Kromann Reumert, Gernandt & Danielsson og EY. Scius Partners er rådgivet af Per Nyberg og Wistrand.

Læs også Sælger 70 procent af Fokus for at skabe nordisk forvalter

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder