Region Nordjylland har ansat Martin Kjær som projektdirektør med ansvar for at færdiggøre Nyt Aalborg Universitetshospital. Foto: Region Nordjylland

Ny projektdirektør fundet efter fadæse

Martin Kjær er ansat som ny direktør for Projektafdelingen og Teknisk Afdeling med i alt 200 medarbejdere. Han kommer til at stå i spidsen for byggeriet af Nyt Aalborg Universitetshospital (NAU), der er det største, samlede byggeri i Nordjylland til dato.

Det oplyser Region Nordjylland.

Martin Kjær tiltræder 1. april og efterfølger projektdirektør Niels Uhrenfeldt, der lige inden jul trak sig fra stillingen efter afsløring om ulovlige elinstallationer. Avisen Nordjyske kunne afsløre, at projektledelsen havde lavet en kæmpe brøler ved at misse en afgørende deadline.

– Jeg glæder mig til opgaven og til at møde medarbejderne. Jeg kan bidrage med mange års erfaring som direktør inden for internationale koncerner og har også erfaring inden for byggeri af netop hospitaler, siger Martin Kjær, der skifter fra en stilling som adm. direktør i rådgivningsvirksomheden Afry Danmark.

Erfaring fra sundhedsbyggeri
Martin Kjær har blandt andet været direktør for rådgiverkonsortiet Cura Vita på byggeriet af det ny hospital i Gødstrup ved Herning, der netop for nylig er taget i brug. Tidligere har han også været projektansvarlig i forbindelse med byggeriet af det ny psykiatriske hospital i Skejby.

Martin Kjær har en baggrund som bygningsingeniør og har erfaring med store bygge- og anlægsprojekter i både ind- og udland. Han har over 20 års erfaring i rådgiverbranchen, hvoraf han de seneste 12 år har været direktør – senest som adm. direktør for den danske del af Afry.

– Jeg har masser af erfaring fra tilsvarende sundhedsbyggeri, som jeg selvfølgelig tager med ind i organisationen. Jeg har prøvet det meste før – også det svære og udfordrende. Mit fokus har altid været at sikre, at projekterne forløber planmæssigt, så til trods for mine forskellige direktørstillinger, har jeg altid haft fingrene dybt nede i projekterne. Det kommer jeg også til i opgaven med Nyt Aalborg Universitetshospital, siger Martin Kjær i en meddelelse.

I spidsen for udfordret byggeprojekt
Region Nordjylland ser frem til samarbejdet med den ny direktør, og det er ingen hemmelighed, at opgaven rummer udfordringer.

Byggeriet af det ny universitetshospital i Aalborg Øst er ligesom flere af de øvrige nye hospitalsbyggerier i Danmark ramt af tidsfrister, som ikke kan overholdes samt udfordringer med tilstrækkelig arbejdskraft hos entreprenørerne og stigende priser.

– Jeg er meget glad og tilfreds med, at vi med Martin Kjær får en dygtig og resultatorienteret direktør i spidsen for vores byggeorganisation. Martin har et godt skudsmål for sine samarbejdsevner og evne til at sikre følgeskab. Jobbet kræver stærke lederegenskaber, evne til at kommunikere med mange forskellige målgrupper samt en pæn portion robusthed. Jeg mener, at Martin besidder alle de kvaliteter, og at vi med ham har fået en erfaren mand, som kan sikre, at vi kommer i mål med hospitalsbyggeriet til gavn for de nordjyske patienter, siger regionsdirektør Christian Boel, Region Nordjylland i meddelelsen.

Artiklen fortsætter under billedet

Nyt Aalborg Universitetshospital (NAU) – her fotograferet i januar 2022. Hospitalet kan tidligst tages i brug i 1. halvår 2024. Foto: Region Nordjylland

Nyt Aalborg Universitetshospital er blevet ramt af forsinkelser flere gange. Politikerne i Region Nordjylland blev for nylig orienteret om, at tidsplanen må skubbes i mindst seks måneder, og at ibrugtagning af det nye hospital i Aalborg Øst nu tidligst bliver i 1. halvår 2024. Samlet set forventes omkostningerne at stige med yderligere 130 millioner kr.

Læs mere i Nyt nordjysk hospital bliver forsinket – og dyrere

– At et stort og komplekst kvalitetsfondsprojekt som Nyt Aalborg Universitetshospital løber ind i udfordringer med bl.a. økonomi og forsinkelser er desværre ikke usædvanligt. Det har jeg set og håndteret før. Jeg kommer ikke med en tryllestav og får udfordringerne til at forsvinde, men det handler om at sikre overblik, samarbejde på tværs af alle parter, tydelig, effektiv og stærk projektstyring, som jeg glæder mig til at bringe ind i projektet, siger 45-årige Martin Kjær.

 

Fakta: Tidligere ansættelser – Martin Kjær

2018-2022 Adm. direktør – Afry Danmark

2017-2018 Sektionsdirektør, Byggeri & Anlæg – MT Højgaard

2002-2017 Regionsdirektør Vestdanmark mv. – Sweco Danmark

 

Fakta: Nyt Aalborg Universitetshospital

– Nyt Aalborg Universitetshospital (NAU) er det største enkelte byggeri i Nordjylland til dato. Det omfatter i alt 170.000 kvm inklusive en serviceby. Budgettet er på 5,1 milliarder kr.

– Martin Kjær bliver direktør for projektafdelingen, som har styringen af byggeriet af Nyt Aalborg Universitetshospital som hovedopgave. Afdelingen har 52 ansatte. Dertil kommer Teknisk Afdeling med 140 ansatte, som projektdirektøren også får det overordnede ansvar for

 

Læs alle navnenyheder her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & akademier

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder