Head of Research Joseph Alberti, EDC Erhverv Poul Erik Bech. Foto: EDC

Kontorer tiltrækker investorer: – Udsigten for 2022 forbliver stærk

Jones Lang LaSalle (JLL), en af verdens største ejendomsmæglervirksomheder, har netop udgivet rapporten ‘JLL Nordic Outlook – Spring 2022’ med fokus på fremtidsudsigterne for det nordiske kontor i 2022. Det gælder både hvad angår investerings- og arbejdsdynamikker.

EDC Erhverv Poul Erik Bech er JLL’s samarbejdspartner i Danmark og har bidraget med den danske del af markedet med kommentarer på alle ejendomssegmenter.

– Investeringsvolumen på kontormarkedet, eksklusiv M&A-relaterede transaktioner, var i 2021 oppe med 6 procent og gradvist forbedret i 2. halvdel af året. Udsigten for 2022 forbliver stærk, selvom Covid-19-restriktioner i den tidlige del af 2022 i kombination med høje renter kan forsinke de positive udsigter en anelse. Men vi forlader gradvist det coronapressede kontormarked og kigger i retning af et kontormarked i 2022, som vil fortsætte med at forbedres.

– Desuden viser lange lejekontrakter, bæredygtighedscertificerede bygninger og stærke lejere sig i stigende grad at være vigtige faktorer i værdiansættelse af kontorejendomme, siger Joseph Alberti, Head of Research i EDC Erhverv Poul Erik Bech, i en kommentar til rapporten.

I Danmark er – forklarer Joseph Alberti – billedet på kontormarkedet, at den hybride arbejdsmodel er populær, hvilket favoriserer de fleksible kontorer og skaber lidt usikkerhed på markedet.

Laveste tomgang siden primo 2019
– På baggrund af den store interesse for hybride arbejdspladser er der stigende efterspørgsel på kortere og mere fleksible lejeperioder og mulighed for at skræddersy indretningen, da lejere ikke ønsker at binde sig på lange kontrakter. Overordnet er tomgangen faldet i de seneste kvartaler og er nu på 7,3 procent, hvilket er det laveste siden begyndelsen af 2019.

– I Danmark brager beskæftigelsen derudaf, og det gælder især kontorrelaterede industrier, hvor et rekordhøjt antal er beskæftigede. Den udvikling understøtter, at der fortsat vil være et stort behov for kontorbygninger. Alt i alt er efterspørgslen stor i øjeblikket, og særligt er mange udenlandske investorer på udkig efter førsteklassesejendomme i Danmark, siger Joseph Alberti.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder