By & Havn, der står bag flere projekter i Københavns Nordhavn, har i en årrække brugt Yavicas ydelser. Hovedparten af Yavicas ejendomskunder ligger dog i udlandet og tæller blandt andet Ikea Centres, Atrium European Real Estate samt de to norske ejendomskæmper, Obos og Entra. Foto: Wikimedia Commons

Dansk proptechfirma vokser til 80 fra 4 mand i 2017

Der er i den grad fuld fart på Yavica, som er en dansk softwareleverandør til det internationale ejendomsmarked. Siden Yavica med hovedsæde i Charlottenlund nord for København blev etableret i 2017, er virksomheden gået fra 4 til 80 medarbejdere, og væksten er indtil videre udelukkende kommet fra kunder i den udenlandske ejendomsbranche.

Det oplyser Yavica. Yavica er både en softwareleverandør og en proptechvirksomhed, oplyser selskabet til Estate Media.

– Vi leverer en række avancerede softwareprodukter, som dækker alle aspekter af ejendomsinvestering og -administration. Vores produkt Flexproperty er funderet i en standardløsning og tager højde for landes forskellige lovgivninger, eksempelvis inden for huslejeregulering. Fordi vi har bygget det oven på Microsofts forretningssystemer, er det i dag tilgængeligt på 43 sprog i 45 lande. Det har gjort vores software attraktiv for ejendomsvirksomheder med internationale kunder og en portefølje i flere forskellige lande, siger adm. direktør, hovedejer og stifter Mads Pihl Sørensen, Yavica, i en meddelelse.

Medstifter Ditte Ruud ejer de resterende 15 procent af Yavica.

Vil fordoble omsætning
Yavica havde i 2020 en omsætning på 38 millioner kr., og omsætningen skal fordobles inden udgangen af 2024, lyder målsætningen hos Mads Pihl Sørensen. I samme periode forventes antallet af medarbejdere at nå cirka 200, ’selvom det bliver en udfordring at hente nok folk med de rette kompetencer’, erkender han.

Væksten skal fortrinsvis komme i udlandet, men herudover, og som noget nyt, vil Yavica fremover også ind på det danske ejendomsmarked. Et sted, hvor virksomheden indtil nu stort set har været usynlig.

– Vores ydelser er relevante for omkring 20 mellemstore og store ejendomsvirksomheder herhjemme. Det, vi kan tilbyde, er en moderne brugervenlig cloud-platform, hvor kunderne nemt kan integrere andre systemer og få overblik over alle data i realtid. Samtidig kan kunderne nemmere anvende kunstig intelligens til at automatisere ejendomsadministration og udvikle egne apps, og begge områder indeholder et stort optimeringspotentiale, forklarer Mads Pihl Sørensen.

Yavica har omkring 75 kunder og befinder sig 40 lande i dag. Blandt ejendomskunderne er Ikea Centres, Atrium European Real Estate, der udvikler ejendomme i Polen, Tjekkiet, Slovakiet og Rusland, de to norske ejendomskæmper, Obos og Entra samt amerikanske Tishman Speyer Properties, der blandt andet ejer Rockefeller Center i New York og ligeledes i ’The Big Apple’ har udviklet New York Yankees’ baseballstadion.

Læs alle artikler om proptech her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder