Bestyrelsesformand Allan L. Agerholm, Parken Sport & Entertainment. Foto: Presse

Parken-selskab vender enormt underskud til trecifret millionoverskud

Efter et blodrødt 2020 med et underskud på 289 millioner kr. på grund af Covid-19’s negative indvirkning på markedet med blandt andet restriktioner kommer Parken Sport & Entertainment ud af 2021 med et resultat før skat på 105,9 millioner kr.

Også omsætningen er gået den rigtige vej, eftersom den er blevet mere end fordoblet til 1.183 millioner kr. fra 542 millioner kr. i 2020.

Det fremgår af det børsnoterede selskabs nye årsrapport.

Kilde og grafik: Parken Sport & Entertainment A/S’ årsrapport 2021

I januar besluttede bestyrelsen i Parken Sport & Entertainment sig for at undersøge mulighederne for et helt eller delvist frasalg af koncernens ejendomsportefølje bestående af fodboldstadionet Parken, de fire kontortårne ved Parken og de to Aquadomes i Lalandia med tilhørende centerfaciliteter i Rødby og Billund.

I 2021-regnskabet har selskabet foretaget positive dagsværdireguleringer af investeringsejendomme for 37,7 millioner kr. mod værdiopskrivning for 11,1 millioner kr. året før. Værdireguleringen er primært foretaget som følge af en ændring i markedsafkastkravet på -0,25 procent til 4,50 procent.

– Årets resultat før skat udgjorde 105,9 millioner kr., hvilket er marginalt bedre end det forventede niveau på 75,0 til 100,0 millioner kr., skriver ledelsen i årsregnskabet.

Ledelsen anført af koncerndirektør Jan Harrit og bestyrelsesformand Allan L. Agerholm indstiller ikke til udbetaling af udbytte på årets generalforsamling.

Ejendomsportefølje på 1,9 milliard kr.
Ved udgangen af 2021 var Parken Sport & Entertainments investeringsejendomme samt grunde og bygninger bogført til samlet knap 1,9 milliard kr., hvoraf investeringsejendommene var bogført til 667 millioner kr. og grunde samt bygninger til 1.207 millioner kr.

Som nævnt besluttede bestyrelsen i Parken Sport & Entertainment sig for først på året at undersøge mulighederne for et helt eller delvist frasalg af koncernens ejendomsportefølje bestående af fodboldstadionet Parken, de fire kontortårne ved Parken og de to Aquadomes i Lalandia med tilhørende centerfaciliteter i Rødby og Billund.

Colliers står for den strukturerede, åbne, men snævre salgsproces, som formanden for Parken Sport & Entertainment, Allan L. Agerholm, håber kan gennemføres på et halvt års tid.

Læs mere i Colliers skal hjælpe Parken-selskab med at sælge alle ejendomme for milliardbeløb

Læs også Pensionskasser ser interessant investeringscase i muligt Parken-opkøb

Parken Sport & Entertainment A/S havde på balancedagen 31. december 2021 en faldende balance på 2.785 millioner kr. mod aktiver for i alt 2.870 millioner kr. året før, mens egenkapitalen omvendt er vokset til 750 millioner kr. fra 653 millioner kr. ultimo 2020 – svarende til en ny soliditetsgrad på 23 procent.

 

Seneste årsregnskaber – Parken Sport & Entertainment

Kilde og tabel: Parken Sport & Entertainment A/S’ årsrapport 2021
Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder