Denne ejendom i Esbjerg indgår i handlen med 502 lejemål og flere udviklingsprojekter. Foto: Presse

1927 Estate køber godt 500 lejemål: Allerede interesse fra investorer

Det aarhusianske ejendomsudviklingsselskab 1927 Estate gør nu sit indtog i Danmarks femtestørste by, Esbjerg, med opkøb af en ejendomsportefølje bestående af 502 lejemål samt flere udviklingsprojekter.

Sælgerne er søskendeparret Mads Dam Jensen og Mia Dam Karkov, der fortsætter i ejendomsselskabet Bangs Gård.

Det oplyser parterne uden at ville komme ind på transaktionssummen eller porteføljens sammensætning.

Til Estate Media oplyser 1927 Estate dog, at det drejer sig om et lejebærende areal på 41.872 kvm.

Med transaktionen kommer 1927 Estate til at eje og drifte en af områdets største ejendomsporteføljer samtidig med, at udviklingen af to projekter nu går i gang.

– Vi glæder os til at udvikle og drifte ejendomsporteføljen sammen med den nuværende ledelse med Mads Dam Jensen og Mia Dam Karkov. Med Esbjerg Kommunes planer og visioner ser vi rigtig mange spændende muligheder og et stort udviklingspotentiale i området, siger adm. direktør og partner Søren Hampen Kristensen, 1927 Estate, og fortsætter:

– Vi glæder os til arbejde med porteføljen og udviklingsopgaverne, som allerede har tiltrukket interesse fra investorer, der som os ser muligheder i Esbjerg.

Plan
I arbejdet med udviklingsprojekterne er det 1927 Estates ambition at arbejde videre på de bæredygtige tiltag, ejendomsudvikleren allerede arbejder med, herunder biodiversitet og deleøkonomi. Det samme gælder for en af tidens store trends, mikroboliger, som 1927 Estate allerede har bygget – og solgt – 119 af i Aarhus-forstaden Tilst.

Læs mere i 1927 Estate sælger 119 mikroboliger til Difko

– Mia Dam Karkov og jeg tror på, at det er de rigtige købere til selskabet. Vi ser frem til samarbejdet og til at gennemføre købernes yderligere investeringer i den bestående portefølje og i udviklingsprojekterne til glæde for lokalsamfundet, nuværende og kommende beboere, siger direktør Mads Dam Jensen fra Bangs Gård.

Nødlidende familieinvestor bag salg
Efter flere år med skrantende økonomi i et selskab, der har været finansielt hårdt tynget af renteswapaftaler, har Mads Dam Jensen og Mia Dam Karkov solgt ejendomsselskabet Bangs Gård A/S, skriver avisen Jydskevestkysten.

Igennem de senere år har Bangs Gård kastet en del dødvægt over borde ved at slanke ejendomsporteføljen fra omkring 900 millioner kr. til omkring en halv milliard kr. i det seneste offentliggjorte regnskab gennem salg af blandt andet Hotel Britannia og Rio-grunden i Esbjergs midtby, skriver Jydskevestkysten.

CBRE har bistået Bangs Gård A/S med salget, mens Holst Advokater og Deloitte har bistået 1927 Estate med købet.

Læs også 1927 Estate udvider ejerkredsen – denne gang med tre partnere

 

Fakta: 1927 Estate

– 1927 Estate er et areal- og ejendomsudviklingsselskab med hovedkontor i Aarhus samt afdelinger i København, Hobro og nu Esbjerg

– Selskabet har rødder i ejendomsbranchen og er i dag ejet af 4. og 5. generation samt en ny investorkreds, der tiltrådte i 2019 og 2021

– Aktuelt har 1927 Estate 2.500 boliger i pipelinen til samarbejdspartnere og egen portefølje

 

Læs alle nyheder om transaktioner her

Læs alle Esbjerg-nyheder her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje