Det kommende flerbrugerkontorhus The Central i Høje Taastrup C er på 23.000 kvm plus p-hus. Illustration: Schmidt Hammer Lassen Architects

Nyt kontorhus med en projektsum på godt en halv milliard kr. på vej i Høje Taastrup C

Et nyt flerbrugerkontorhus på 23.000 kvm kontorer plus p-hus er på vej i byudviklingsområdet Høje Taastrup C vest for København.

Det oplyser Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C, der i samarbejde med en række interessenter står bag kontorhuset The Central med en projektsum på godt en halv milliard kr.

Bag udviklingen af The Central står et samarbejde mellem Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C, totalentreprenør og udviklingsrådgiver Raundahl & Moesby, Schmidt Hammer Lassen Architects og erhvervsmæglerne CBRE og EDC Poul Erik Bech, der alle har været med i projektet fra idéstadiet. CBRE og Poul Erik Bech EDC er allerede i gang med at udleje kontorerne i The Central på projektbasis.

The Central. Illustration: Schmidt Hammer Lassen Architects

– The Central vil supplere og imødekomme de funktioner, som hjemmearbejdspladsen ikke kan levere på. Det vil blive stedet, der samler medarbejderne og giver følelsen af, at de på trods af hjemmearbejdet stadig er en del af et fysisk arbejdsfællesskab med ægte sociale relationer, hvor de ikke kun kender hinanden fra onlinemøder, siger adm. direktør Lars Bloch fra Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C.

The Central får 1.200 arbejdspladser.

Med hensyn til lejere er bygherre i ’forhåndsdialog med et par stykker’.

The Central skal stå klar til indflytning i 2024 og bliver opført efter bæredygtighedscertificeringen DGNB Guld.

Sidste boligbyggefelt blev solgt i 2021
I august 2021 meddelte Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C, at de sidste boligbyggefelter var blevet solgt i Høje Taastrup C, hvor området mellem shoppingcentret City2 og Høje Taastrup Station skal udvikles og binde byen bedre sammen til en ny bydel med 249.000 kvm nybyggeri.

Læs mere i Høje Taastrup C udsolgt: Investor køber de sidste boliggrunde

 

Fakta: Høje Taastrup C

– Det er arkitektfirmaet Cobe, der har udviklet helhedsplanen for området Høje Taastrup C mellem Høje Taastrup Station og shoppingcentret City 2, så de centrale dele af Høje Taastrup by omdannes til en mere sammenhængende bydel

– Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C P/S står bag selve omdannelsen af området. Selskabet ejes af Høje-Taastrup Kommune, Danske Shoppingcentre (ejet af ATP og Danica Pension) og Ejendomsselskabet ATPFA II P/S (ejet af ATP og PFA)

– Det opdaterede Høje Taastrup C-projekt består af 125.000 kvm boliger og 124.000 kvm erhverv (kontorer, detailhandel og café/restaurant), heraf 9.000 kvm rådhus – i alt 249.000 kvm nybyggeri

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder