Krigen slår sig på ytringsfriheden

Til daglig bemærker de færreste det formentlig. Man kan synes, man bliver overvældet af nyheds- og medieudbuddet i Danmark. Man kan også synes, at nyhederne nogle gange er kritiske og analytiske og oplysende og andre gange er fladpandede og ensidige.

Men vi kan vælge, hvad vi vil læse, høre og se, og selvom vi godt ved, at flere og flere unge får et nyhedsudbud, de selv har konstrueret via deres Facebook eller Linkedin-feed, så har vi alle adgang til reel og bred information.

Her til morgen kunne man så læse på dr.dk, at det russiske censuragentur truer med bøder, hvis de ikke-statsejede medier bringer nyheder, der ikke er baseret på officielle russiske kilder.

I Danmark tænker man måske mest på de brede medier, når man taler ytringsfrihed og i mindre grad på nichemedier som for eksempel Estate Media. Men det er en del af vores samfund, som vi aldrig må tage for givet, at man kan publicere præcis det, man vil.

Ytre sig om krig eller arealdannelse
Det er nok de færreste af vores læsere, der kobler alvorligheden af krig i forhold til konsekvenserne af arealdannelse. Det gør jeg bestemt heller ikke selv. Men ikke desto mindre er det vigtigt, at man kan have en åben dialog om §5, stk. 2 eller en dialog om Fælledbyen og vandsalamandre eller nye bydannelser i Randers eller Fredericia.

Her formidler vi heldigvis ikke kun den officielle udmelding om udviklingen af vores samfund, men sørger for at tage de oplysninger med, der er relevante for, at man kan få et reelt billede af, hvad der foregår. For kun med et reelt og bredt vidensniveau kan man træffe gode beslutninger. Det bidrager alle medier i den frie verden til, og det er vigtigt at huske på – ikke kun når det gælder landsdækkende medier og tv-kanaler, men også i bredden af nichemedier.

Vi skal holde fast i vores modstand mod de langt mere alvorlige konsekvenser af den krig, der nu ruller sig ud for vores øjne kort herfra, men vi skal også huske at holde fast i de værdier og rammevilkår, der skaber de frie lande, som Vesten er skabt af.

Læs alle udgaver af Redaktørens blog her

Konferencer & akademier

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder