Adapteo Danmark lejer 45.000 kvm af feriecentret Lalandia i Rødby på Lolland, hvor selskabet vil etablere og udleje 500 boliger til ’fleksibel indkvartering’. Illustration: Adapteo

Adapteo lejer sig ind i Lalandia – med 500 midlertidige boliger

Adapteo Danmark lejer en 45.000 kvm stor grund af feriecentret Lalandia i Rødby på Lolland, hvor selskabet vil etablere og udleje 500 boliger til ’fleksibel indkvartering’.

Det oplyser Adapteo.

Det nye, midlertidige boligområde kommer til at bestå af 12.000 kvm boliger, der forventes at stå klar til indflytning i januar 2023, oplyser selskabet, som rykker ind i forbindelse med danmarkshistoriens største anlægsprojekt i form af Femern Bælt-forbindelsen.

Adapteo, der beskriver sig selv som Nordens største leverandør af fleksible bygninger, vil etablere 500 møblerede fleksible boliger på henholdsvis 18 og 27 kvm og leje dem ud til virksomheder, der har brug for at indkvartere deres medarbejdere i området i kortere eller længere tid. Udover boligerne med eget bad og køkken bliver der etableret en række fælles faciliteter til beboerne.

(Artiklen fortsætter under illustrationen)

Illustration: Adapteo

Tredje projekt i Rødby
Adapteo leverede sidste år fleksible boliger til den 30.000 kvm store håndværkerby i Rødbyhavn, og for nylig åbnede virksomheden også et kontorhotel med udlejning af kontorfaciliteter til funktionærer, der kommer til at opholde sig i nærheden af byggepladsen de næste år.

– I kraft af vores eksisterende involvering i Rødby-området har vi oplevet, at mange virksomheder har et behov for indkvartering af deres medarbejdere, som slet ikke kan dækkes af eksisterende hoteller og lejeboliger. Det er et perfekt match for vores produkter, der kan op- og nedskaleres i takt med behovene, samtidig med at vi understøtter en bæredygtig og cirkulær tankegang, siger Claus Haastrup, Head of Sales i Adapteo Danmark, i en meddelelse.

Også hos feriecentret Lalandia, som er ejet af det børsnoterede selskab Parken Sport & Entertainment, glæder man sig over lejeaftalen og udnyttelsen af den store grund.

– Vi glæder os over, at vi igennem samarbejdet med Adapteo kan hjælpe med at understøtte det høje aktivitetsniveau i Rødby på en måde, der kommer alle i lokalområdet til gode, siger adm. direktør Jan Harrit, Lalandia.

Ejer undersøger mulighed for frasalg
I januar besluttede bestyrelsen i Parken Sport & Entertainment sig for at undersøge mulighederne for et helt eller delvist frasalg af koncernens ejendomsportefølje bestående af fodboldstadionet Parken, de fire kontortårne ved Parken og de to Aquadomes i Lalandia med tilhørende centerfaciliteter i Rødby og Billund.

Colliers skal stå for den strukturerede, åbne, men snævre salgsproces, som formanden for Parken Sport & Entertainment, Allan L. Agerholm, håber kan gennemføres på et halvt års tid.

Læs mere i Colliers skal hjælpe Parken-selskab med at sælge alle ejendomme for milliardbeløb

Læs også Storaktionær i Parken: Derfor vil vi sælge

Ejendomsportefølje på 1,9 milliard kr.
I det seneste, offentliggjorte kvartalsregnskab, der blev afsluttet ved udgangen af september 2021, var Parken Sport & Entertainments investeringsejendomme samt grunde og bygninger bogført til samlet knap 1,9 milliard kr., hvoraf investeringsejendommene var bogført til 662 millioner kr. og grunde samt bygninger til 1.218 millioner kr.

Læs også Pensionskasser ser interessant investeringscase i muligt Parken-opkøb

 

Fakta: Adapteo

– Adapteo er blandt de førende inden for såkaldte tilpasningsdygtige bygninger i Nordeuropa

– Selskabet udvikler, bygger, udlejer og sælger fleksible bygninger til skoler, daginstitutioner, pleje- og sundhedscentre, kontorer og boliger

– Adapteo har en bygningsportefølje på 1,3 million kvm og opererer i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Tyskland, Belgien, Holland og Litauen

Kilde: Adapteo.dk

 

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder