Parken med de fire kontortårne i hjørnerne af fodboldstadionet ligger på Per Henrik Lings Allé 2 på Østerbro. Foto: Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

DBU undersøger mulighed for at købe sig ind i Parken

DBU, Dansk Boldspil-Union, kan muligvis blive medejer af Parken – Danmarks nationalstadion.

Således har DBU’s bestyrelse med udmeldingen fra Parkens ejer, Parken Sport & Entertainment, i hvert fald besluttet, at DBU’s administration skal undersøge, ’om det kan svare sig for DBU’ at blive kommende medejer af Parken. Det skal indgå i overvejelserne, hvordan man som et led i et kommende samarbejde kan modernisere Parken og skabe bedre rammer for både spillere, fans og samarbejdspartnere’.

Det oplyser DBU-formand, Jesper Møller.

– Vi ønsker at udvikle dansk fodbold for børn og voksne, fra bredde til elite og fra klubber til landshold. Det kræver bedre faciliteter og stærkere infrastruktur, men det kræver også et mere moderne nationalstadion i hovedstaden. Derfor ønsker vi at blive ejer af Parken. Det kan ske på flere måder, og kun hvis vilkårene og forudsætningerne er de rette, siger Jesper Møller.

Derfor
Et muligt medejerskab af Parken er en del af DBU’s visionsplan, når det drejer sig om infrastrukturen i dansk fodbold. Et andet element handler om et nyt moderne stadion i Aarhus, hvor parterne allerede er langt med planerne om et stadionprojekt i Kongelunden. Her har DBU’s bestyrelse gentaget sit ønske om at være med i planer og investeringer, som Salling Fondene, Aarhus Kommune og Lind Invest blandt andre står bag.

Læs også Tre københavnske arkitektteams dyster om Kongelunden i Aarhus

To moderne stadions i Aarhus og København vil styrke forholdene for klubber, fans og landshold. Og det vil gøre det muligt at tiltrække flere internationale kampe og turneringer, for eksempel EM for kvinder eller andre af UEFA’s turneringer og finalekampe, forklarer Jakob Jensen, adm. direktør i DBU.

– Vi har brug for mere moderne stadions til både landskampe og internationale turneringer. Selvom vi har en god økonomi og styr på vores aftaleforhold, kan vi ikke gøre det alene. Derfor skal vi nu i dialog med flere relevante aktører og investorer for at undersøge mulighederne for, om det bedste vil være at blive en del af ejerkredsen af Parken, siger Jakob Jensen i en meddelelse.

Håber på handel inden for et halvt års tid
I januar besluttede bestyrelsen i det børsnoterede selskab Parken Sport & Entertainment sig for at undersøge mulighederne for et helt eller delvist frasalg af koncernens ejendomsportefølje bestående af fodboldstadionet Parken, de fire kontortårne ved Parken og de to Aquadomes i Lalandia med tilhørende centerfaciliteter i Rødby og Billund.

Colliers skal stå for den strukturerede, åbne, men snævre salgsproces, som formanden for Parken Sport & Entertainment, Allan L. Agerholm, håber kan gennemføres på et halvt års tid.

Læs mere i Colliers skal hjælpe Parken-selskab med at sælge alle ejendomme for milliardbeløb

Læs også Storaktionær i Parken: Derfor vil vi sælge

Læs også Pensionskasser ser interessant investeringscase i muligt Parken-opkøb

Ejendomsportefølje på 1,9 milliard kr.
I det seneste, offentliggjorte kvartalsregnskab, der blev afsluttet ved udgangen af september 2021, var Parken Sport & Entertainments investeringsejendomme samt grunde og bygninger bogført til samlet knap 1,9 milliard kr., hvoraf investeringsejendommene var bogført til 662 millioner kr. og grunde samt bygninger til 1.218 millioner kr.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder