Ikea Planning Studio-showroombutikken på 500 kvm på Vesterbrogade 65 på Vesterbro i København. Foto: Google Maps

Ikea varsler endelig åbning i Esbjerg – men i miniudgave

Planerne var store, da Ikea i 2017 købte en 50.000 kvm stor byggegrund i Esbjerg-bydelen Kjersing af Pedersen Gruppen ejet af den lokale erhvervsmand Bjarne Pedersen – det skete for knap 60 millioner kr. Planen var, at den svenske møbel- og indretningskæde ville bygge et 20.000 kvm stort varehus, som skulle åbne i 2021, men sådan skulle det ikke gå.

I stedet åbner Ikea – i første omgang – til sommer en Ikea Planning Studio-showroombutik på 888 kvm, som bliver kædens første showroom vest for Storebælt.

Det oplyser Ikea i en pressemeddelelse.

Der er tale om et koncept, som trækker på erfaringer fra København og andre storbyer som London, Berlin og New York.

Læs også Ikea åbner 500 kvm showroom på Vesterbro

– Med Planning Studio har vi mulighed for at komme relativt hurtigt til Esbjerg. Konceptet testes i øjeblikket i hele verden og skal gøre det nemt og bekvemt for kunderne at handle med Ikea. Og altså også i det sydjyske. Inden længe kan de mange sydjyske kunder spare tid og få kyndig vejledning tættere på deres bopæl, når de ønsker at forbedre livet i hjemmet med Ikea. Åbningen i Esbjerg er i tråd med vores planer om at komme tættere på de mange mennesker, siger Ikea Danmarks Expansion Manager Anders Lyhne Nordtorp i meddelelsen.

Ikea Planning Studio-showroombutikken åbner på Østre Gjesingvej 9, og Ikea forventer at ansætte cirka 25 nye medarbejdere.

Læs også Ikea udskyder nyt varehus i Esbjerg på ubestemt tid

Læs også Ikea vil bygge varehus i Esbjerg på 50.000 kvm stor grund

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder