Ejendomsdirektør Flemming Møller Hansen, Coop. Foto: Coop

Coop sælger yderligere 11 ejendomme – og går efter milliardopkøb i år

I januar købte Coop en 64.000 kvm stor grund i Nørresundby for 114 millioner kr., og i sidste uge solgte Danmarks næststørste dagligvarekoncern yderligere 11 ejendomme til den amerikanske, børsnoterede ejendomsinvestor W. P. Carey.

Det oplyser Coops ejendomsdirektør, Flemming Møller Hansen, til Estate Media.

W. P. Carey har specialiseret sig i sale and lease back-transaktioner.

Det nye frasalg sker, efter Coop så sent som i december 2021 solgte 11 andre ejendomme for 297 millioner kr. til W. P. Carey.

Dermed er Coop Ejendommes plan for 2022 for alvor skudt i gang.

Den offensive ejendomsstrategi har til formål at udvikle butiksnettet. Målet er at sikre de mest attraktive placeringer og give kæderne de bedste forudsætninger for at konkurrere og øge den samlede værdi af Coops ejendomsportefølje, fortæller Flemming Møller Hansen.

– Hvis vi kan bygge et butikscenter, så der kommer til at ligge andre typer af butikker rundt om en af vores dagligvarebutikker eller varehuse, så styrker vi både den lokale handel og kundestrømmen i vores butikker, siger Flemming Møller Hansen i en meddelelse.

I øjeblikket har Coop primært fokus på at optimere og udvikle butiksnettet til Coops nye discountkæde Coop 365discount, og som en del af strategien solgte Coop i 2021 ejendomme for 460 millioner kr. og indgik aftaler om køb af ejendomme for 480 millioner kr.

Købte for over 2 milliarder kr. i 2019-2021
Samlet set har Coop fra 2019 til 2021 købt ejendomme for mere end 2 milliarder kr., herunder Odense Erhvervspark for 650 millioner kr., Nørrebro-ejendom i København for 350 millioner kr. og et halvt hundrede mindre ejendomme fordelt rundt omkring i landet, oplyser Flemming Møller Hansen.

– Vores ejendomsportefølje vil i fremtiden være en mere dynamisk størrelse, og vi er derfor altid interesserede i at høre fra ejendoms- og grundejere, der har interessante emner, siger Flemming Møller Hansen.

Går efter nyt milliardopkøb i år
I løbet af 2022 regner Coop med at købe ejendomme til en samlet værdi af godt 1 milliard kr., oplyser Coops ejendomsdirektør.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & akademier

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder