Adm. direktør Dariush Rezai, Sweco Danmark. Foto: Sweco

Sweco Danmark lander nyt rekordregnskab

Sweco Danmark har netop offentliggjort årsregnskab for 2021. Det viser, at den danske gren i den svenskejede rådgivende ingeniør- og arkitektkoncern kommer ud af året med sit bedste årsregnskab nogensinde.

Således har Sweco Danmark i 2021 løftet omsætningen med 6 procent til 1.397 millioner kr., mens ebita lander på 134 millioner kr. svarende til 9,6 procent mod 7,8 procent i 2020. Også på antal medarbejdere er Sweco vokset og tæller aktuelt knap 1.400 i Danmark.

– Det er summen af vores mange teams’ kvalificerede arbejde for bygherrer og kunder i hele Danmark, der giver os det gode resultat, vi i dag kan præsentere. Vi vandt sidste år flere og større projekter end nogensinde før og oplevede stor efterspørgsel på vores rådgivningsydelser i et år med svære vilkår, siger adm. direktør Dariush Rezai, Sweco Danmark.

Dariush Rezai kom i 2017 til Sweco Danmark, som har hovedkontor i Ørestad.

– Vores 2021-regnskab er den foreløbige kulmination på en ambitiøs strategi, der med afsæt i et dedikeret kundefokus og med bæredygtighed og integreret rådgivning som omdrejningspunkt skaber stor værdi for vores kunder, siger han i en meddelelse.

Sweco Danmarks historik
Sweco Danmark er bygget på fundamentet af den gamle, danske ingeniørvirksomhed Carl Bro og senere hollandske Grontmij, der i 2015 blev opkøbt og skiftede navn til Sweco Danmark. Det danske selskab helejet af den svenske Sweco-koncern har de senere år styrket kompetencerne med opkøb af blandt andet Årstiderne Arkitekter i 2018 og Kant Arkitekter i 2020.

De har siden marts 2021 haft navnet Sweco Architects.

Læs mere i Årstiderne Arkitekter og Kant får nyt navn

Også fremgang på koncernniveau
På koncernniveau kommer Sweco ud af 2021 med en omsætningsvækst på 4 procent til 21.792 millioner svenske kr. – svarende til omkring 15,4 milliarder danske kr. baseret på aktuelle kurser.

Samtidig stiger Sweco-koncernens ebita med 14 procent til 2.014 millioner svenske kr. – omkring 1,4 milliard danske kr. – svarende til 9,2 procent mod 8,5 procent i 2020.

Sweco med President og CEO Åsa Bergman har hovedkvarter i Stockholm og har i alt cirka 18.000 medarbejdere, heraf omkring 8 procent i Danmark. Sweco AB er børsnoteret.

 

Fakta: Sweco Danmarks årsregnskab 2021

Sidste års tal i parentes (millioner kr.)

Omsætning: 1.397 (1.314)

Omsætning arkitektdivision: 336 (310)

Omsætning ingeniørdivisioner: 1.061 (1.004)

Ebita: 134 (102)

Antal fuldtidsansatte: 1.285 (1.230)

Ebita-margin (procent): 9,6 (7,8)

 

Læs om Sweco Danmarks 2020-regnskab i:

Sweco Danmarks top- og bundlinje går hver sin vej

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder