Nordisk Puls: Skandaleudskiftning i Castellum og rekordhandel i Norge

Velkommen til Nordisk Puls – en del af Estate Medias univers af nyheder. Nordisk Puls bringer et overblik over de vigtigste nyheder i den forløbne måned i de nordiske lande udvalgt af chefredaktørerne på Estate Media i Norge og Fastighetsnytt i Sverige, der sammen med den danske redaktion giver et bud på ’talk of the town’ i ejendomsbranchen.

Her er månedens vigtigste nyheder fra redaktionen i Sverige og det svenske ejendomsmarked:

Mest læste på fastighetsnytt.se i januar?

Skandalen i et af Sveriges største ejendomsselskaber trak langt de fleste læsere i januar. Castellum blev overtaget af den karismatiske Rutger Arnhult og crashede fuldstændig med den erfarne VD Biljana Pehrsson, der stoppede efter bare en måned på posten som VD i det nye selskab.

Læs Castellums nye bestyrelsesformand om VD-karrusellen: Svært når man ikke forstår hinanden 

Læs Rutger Arnhult om VD-ændringerne: Vigtigt at handle hurtigt

Læs Nogle gange bliver det ikke som man har tænkt sig 

Læs Ekspert: Arnhult bør forlade bestyrelsen 

Rutger Arnhult. Foto: Klövern

Største samtaleemne i den svenske ejendomsbranche i januar?
Igen Castellum, Castellum, Castellum. Hvad bliver de næste kapitler i det, der har udviklet sig til en saga, og hvordan kommer det til at påvirke konsolideringen generelt i det nordiske ejendomsmarked.

Månedens citat på Fastighetsnytt.se i januar?
– Vi oplevede ikke, at vi var enige om, hvordan integrationsarbejdet skulle foregå, og så er det vigtigt at handle hurtigt. Dette er en permanent løsning, og jeg er langsigtet i arbejdet med at lede selskabet fremadrettet. Sådan sagde Rutger Arnhult efter det stod klart, at VD Biljana Pehrsson efter bare en månad måtte gå fra VD-posten i det fusionerede Castellum/Kungsleden.

Biljana Pehrsson. Foto: Castellum

Her er månedens vigtigste nyheder fra redaktionen i Norge fra det norske ejendomsmarked:

Mest læste på estatenyheter.no i januar?

Ny transaktion til 2 milliarder NOK. Arctic-selskapet Public Property Invest AS, som har svenske SBB som største ejer, har gennemført en ny ejendomstransaktion i Norge på hele 2 milliarder NOK. Selskabet har købt 16 ejendomme af Offentlig Eiendom AS.

Læs Ny transaktion til 2 milliarder NOK


Største samtaleemne i den norske ejendomsbranche
Oslo kommune har ladet en fredet villa forfalde siden 2007. Nu vil Oslobygg KF have en hurtig behandling af nedrivningssagen. Det er efter hele 14 år med forfald, at Oslobygg KF pludselig har fået travlt med at håndtere Villa Sorgenfri.

Læs Kan man lade en villa stå i 14 år og så kræve en hurtig behandling af en nedrivningssag? 


Månedens citat på estatenyheter.no?
– Jeg er midt i en fødsel. Jeg ringer senere. Det norske ejendomsselskab Nordr har fået ny chef i Andreas Martinussen, der har fået mere at se til på flere forskellige fronter.

Læs Meget at se til: Barn og ny toppost på samme tid

Andreas Martinussen. Foto:Estate Media Norge.

Her er månedens vigtigste nyheder fra redaktionen i Danmark fra det danske ejendomsmarked:

Mest læste i januar på estatemedia.dk
Det tyske asset managementselskab Patrizia køber en portefølje på 1.200 studieboliger i København og Aarhus. Der er tale om den største danske handel med studieboliger nogensinde.

Læs Patrizia køber danske studieboliger for 2,3 milliarder kr.

Månedens citat på estatemedia.dk
To kendte investorer og iværksættere er gået sammen med Danmarks største børsnoterede ejendomsselskab om at skabe et nyt kontorhus for ”Female Founders”.

– Vores erfaring viser os, at kvinder som selvstændige erhvervsdrivende er ensomme og ofte alene. Med Female Founders House vil vi skabe en platform, der samler kvinder om en kultur af iværksætteri og virkelyst. Female Founders House bliver et sted, hvor de store hjælper de små, og de hurtige hjælper de langsomme. Vi tror på, at vi med professionalisering og fællesskab sammen kan skabe vækst i virksomheder, siger Mia Wagner og Anne Stampe Olesen

Læs Nordic Female Fonders og Jeudan åbner kontorfællesskab for kvindelige iværksættere

Største samtaleemne i den danske ejendomsbranche
Skal du på Mipim? Overalt i den danske ejendomsbranche er det spørgsmålet. For hver dag er der flere, der tilmelder sig og glæder sig til igen at tale ejendom med internationale forbindelser.

Klar til Nordic Lounge. Danskere melder sig nu til Mipim i stort tal

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder