Partner i Capital Markets Lior Koren, Cushman & Wakefield RED. Foto: Cushman & Wakefield RED

RED opjusterer danske handler til 120 milliarder kr. i 2021

Der blev i 2021 handlet investeringsejendomme for 120 milliarder kr. i Danmark.

Det viser Cushman & Wakefield RED’s opdaterede opgørelse i samarbejde med Redata. Dermed har den københavnske erhvervsmægler opjusteret sin opgørelse med 14 milliarder kr. i forhold til de 106 milliarder kr., som RED offentliggjorde i starten af januar.

Hidtil har både RED’s og Nordicals Københavns opgørelser vist 106 milliarder kr. som de højeste opgørelser i Danmark. Alle førende erhvervsmæglere har opgjort den danske transaktionsvolumen i 2021 til minimum 100 milliarder kr.

– Transaktionsvolumenen for 2021 blev i januar af RED udmeldt til 106 milliarder kr. Den rekordstore volumen er nu valideret yderligere og lander altså væsentligt højere på 120 milliarder. kr. Mange selskabshandler og fortrolige handler var udslagsgivende for, at volumenopgørelsen først kan vises præcist nu, lyder forklaringen fra RED.

RED udgiver opgørelsen over transaktionsvolumenen i samarbejde med Redata, og sidstnævnte har i januar foretaget systematiske rundringninger til markedets aktører og indhentet information om transaktioner. Udover en opjusteret volumen tegner der sig et billede af et transaktionsaktionsmarked med et stærkt stigende antal store transaktioner og samtidig et marked med mange flere transaktioner end året før.

(Artiklen fortsætter under tabellen)

Dansk transaktionsvolumen

Kilde og tabel: Redata for Cushman & Wakefield RED

’Ikke meget rum til yderligere stigning i volumenen’
Antallet af handler på mellem 500 millioner kr. og 1 milliard kr. steg fra 13 i 2020 til 31 i 2021, og der var i det forgangne kalenderår 10 milliardhandler mod 9 året før, ifølge RED og Redata.

Der er ifølge RED ’ikke meget rum til yderligere stigning i volumenen’ på det danske marked.

– Der er enkelte segmenter, som retail- og hotelsegmentet, hvor vi forventeligt vil se en større volumen i år, end vi gjorde i 2021.

– Men den altovervejende del af volumenen, cirka 55 procent, kommer fra boligsegmentet, og her var der sidste år så mange store handler, at det næppe vil kunne gentage sig i den nærmeste fremtid. Det samme gør sig gældende for logistiksegmentet, hvor der aldrig er blevet solgt så store mængder logistikejendomme, som der gjorde i 2021. Så selvom der fortsat er rigtig meget gang i markedet, tror vi, at 2022 bliver en anelse mere rolig end 2021, selvom vi uden tvivl lander på et transaktionsniveau over gennemsnittet for de seneste år, siger partner i Capital Markets Lior Koren, Cushman & Wakefield RED.

Der findes ingen officielle tal for den danske transaktionsvolumen, men konsensus blandt landets erhvervsmæglere er, at rekordåret hidtil var 2017 med en volumen på omkring 90 milliarder kr.

Læs også Rundspørge: Pilen peger mod nyt rekordår i 2022 for handelsvolumenen

Læs alle nyheder om erhvervsmæglere her

Læs alle nyheder om transaktioner her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder