Strandpromenaden Horsens. Foto: Nordicals

Udbyder grund til 40.000 kvm nye boliger i Horsens

I oktober besluttede undervisningsinstitutionen Learnmark i Horsens at fraflytte sine lokaler på Strandpromenaden. Det betyder, at tagdækkeruddannelsen, transportuddannelserne og øvrige aktiviteter på Learnmark Efteruddannelse og Learnmark Business flytter, og dermed  bliver 30.000 kvm tæt på byen og fjorden frigivet til salg til boligudvikling i offentligt udbud.

De 30.000 kvm er en projektgrund, som kan komme til at rumme både attraktive boliger, erhverv og detail, og som vil få fjorden og den gamle handelsby som tætte naboer.

– Det sker sjældent, at en gammel by som Horsens får så attraktive og velbeliggende arealer til rådighed. Strandpromenaden 4C ligger få hundrede meter fra livet i lystbådehavnen og det kommende havnebad – og nær restauranter og det nye boligkvarter, som er skudt op på havnen. Med en tilsvarende kort afstand til gågaden og middelalderbyen i centrum er her god mulighed for at skabe noget meget attraktivt. Ejendommen på grunden er i fin stand – og absolut velegnet til at fortsætte med tilsvarende formål. Men at udvikle grunden er også en mulighed, for her kan man skabe noget enestående. Det kan for eksempel være boliger, hvor det forventes, at man kan bygge op til 40.000 kvm bolig. Det er en virkelig spændende projektgrund, siger Bo Pinholt, indehaver af Nordicals Horsens, som skal forestå udbuddet.

Strandpromenaden i Horsens. Illustration: Nordicals

Horsens er i øjeblikket en vækstdynamo, som de færreste byer kan matche. Der er kommet cirka 2.000 nye indbyggere til i 2021, og frem til 2033 forventes Horsens at vokse med 13,7 procent yderligere ifølge Cowi, hvor væksten på landsplan er 5,2 procent.

Byens erhvervsliv stortrives, og det er især inden for fødevare-, transport- og byggebranchen, at Horsens har sine styrkepositioner. Men her er også flere store produktionsvirksomheder og konsulenthuse. En stor del af forklaringen på byens vækstrater skal findes i Horsens’ kulturliv, der startede med koncerter og er fortsat med Fængslet og flere andre institutioner, som har været et centralt tandhjul i den vækstmotor, der har fået titusinder til at søge mod byen i de senere år.

Fristen for afgivelse af bud løber frem til den 31. marts.

 

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje