AP Pensions cirka 28.000 kvm store kontorejendom på Marmormolen i Københavns Nordhavn. Illustration: Henning Larsen

Pihlkonsortiet løber med entrepriseaftale til knap 1 milliard kr.

I marts 2021 købte AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, en 8.200 kvm stor grund på Marmormolen i Københavns Nordhavn af By & Havn. På grunden vil pensionsinvestoren bygge en kontorejendom, der bliver genbo til Nordhavn Station.

Læs mere i AP køber grund til 28.000 kvm stort kontorprojekt i Nordhavnen

Nu har AP Ejendomme og Pihlkonsortiet netop indgået en totalentrepriseaftale om opførelsen af AP’s kontorejendom og flerbrugerhus tegnet af arkitektfirmaet Henning Larsen. Bygningen bliver på 28.000 kvm med en tilhørende parkeringskælder på 6.000 kvm. Ejendommens bærende konstruktioner bliver i massivt træ.

Pihlkonsortiet – bestående af Pihl & Søn, LM Byg og M.J. Eriksson – skal stå for opførelsen. Totalentrepriseaftalen ’beløber sig til op imod 1 milliard kr.’, oplyser AP Ejendomme.

– Med Pihlkonsortiet ved vi, at vi har en totalentreprenør, der kan løse denne opgave på allerbedste vis. På Marmormolen er det vigtigt for os, at vi har en totalentreprenør, der har ekspertisen og størrelsen til at arbejde med træ som en væsentlig del af byggeriet, og det har Pihlkonsortiet. Derfor er vi meget glade for den aftale, som vi indgået med Pihlkonsortiet, siger adm. direktør Peter Olsson, AP Ejendomme.

(Artiklen fortsætter under illustrationen)

Illustration: Henning Larsen

Bidrager til flere af FN’s 17 verdensmål
Ejendommen bliver 36 m høj og med sine 28.000 kvm bliver den en af de største bygninger herhjemme med træ i de bærende konstruktioner og den højeste indtil videre, fremhæver Peter Olsson.

Han hæfter sig ved, at bygningen bliver opført så bæredygtig som muligt. Samtidig vil ejendommen bidrage til flere af FN’s 17 verdensmål. Den vil blandt andet bidrage til verdensmålene Sundhed og trivsel, Bæredygtige byer og lokalsamfund, Ansvarligt forbrug og produktion og Partnerskaber for handling. Stueetagen bliver med torvehal og en kantine, der efter normal arbejdstid bliver til en offentlig restaurant.

Totalentreprenøren Pihlkonsortiet er stolt over entrepriseaftalen med AP Pension.

– Efter et rigtig godt og konstruktivt forløb om kontrakten ser vi nu frem til at komme i gang med at bygge AP Ejendommes imponerende bæredygtige projekt. Det er sjældent, at vi – i Danmark – ser så stort et projekt, hvor de bærende konstruktioner skal opføres i træ. Vi vil gøre vores yderste til at leve op til AP Ejendommes tillid, siger de to adm. direktører, Hans Anker Nielsen og Halldór P. Ragnarsson, i henholdsvis Pihl Holdings og Pihl & Søn.

AP Pensions cirka 28.000 kvm store kontorejendom på Marmormolen i Københavns Nordhavn. Illustration: Henning Larsen

 

Fakta: Andre AP-projekter i Københavns Nordhavn

– Udover Marmormolen ejer AP Pension grunde på Trælastholmen, hvor AP Pension netop har bygget en ejendom til Comwell Hotel og er i gang med et kontorbyggeri

– Desuden har AP Pension tidligere købt grunden på Svanemølleholmen, hvor pensionsselskabet bygger både Nykredits og AP Pensions kommende domiciler

 

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder